A világ 50 legjobb étterme díjátadón, a világ legjobb gasztronómiájának díjátadóján a NOMA nyert.
BLOG
Az értékes erőforrások átalakítása olyan termékekké, amelyeket egyszer használnak fel, majd a szemétbe kerülnek - ez éghajlati bűncselekmény. Ennek véget kell vetni, és a jogalkotóknak ennek megfelelően kell cselekedniük. A legjobb példa erre: az ivószálak, más néven szívószálak. Most már tilos az értékesítés, ha műanyagból készültek. De hogyan...
Budapest történelmi kávézói
A budapesti kávéházak több mint egy évszázada a magyarok mindennapjainak fontos részét képezik: a társadalmi, kulturális és politikai találkozások helyszínei. A század elején több mint 600 kávéház működött, Budapest ezeken az inspiráló helyeken élt és élte meg a kulturális izgalmakat.
Az ötletgazdák.
Napjaink meghatározó Séfei európában
Mi is az a GOURMET étterem?
Egy Gourmet étterem - ez azonnal nagy és ambiciózus vállalkozásnak hangzik. Ez sok erőfeszítésnek, kemény munkának és fegyelemnek hangzik. De ugyanakkor úgy is hangzik, hogy jó ételek, jó borok, magas elvárásokat támasztó vendégek, Michelin-csillagok és drága menükből származó nagy bevételek. De vajon mindez valóban vonatkozik az ínyenc éttermekre?...
2000 kiállító és 300 séf 49 országból, valamint 24 verseny, köztük a Bocuse d'or és a World Pastry Cup: ez az idei SIRHA LYON programja, amely szeptember 23. és 27. között kerül megrendezésre. A vásár 20. kiadása levonja a tanulságokat a jelenlegi válságból és annak az élelmiszer-szolgáltatási ágazatra gyakorolt hatásából. A programot ennek...
A Gouda titka.
Egy delikát kereskedő és gourmet számára a Gouda nem feltétlenül kellene, hogy ilyen hosszú történet tárgya legyen. A Gouda az a sajt, amelyet vágva és egyben, nagyon kedvező áron bármelyik diszkontban vagy szupermarketben megvásárolhat. Mi a delikát benne?
Út a Skót füstölt lazachoz.
Az 1960-as években a családok vasárnaponként néha egy doboz lazacpótlóval jutalmazták magukat. A piros színű és bőségesen átsózott termék színe és íze a kor rendkívül drága füstölt lazacához volt hivatott hasonlítani. Az igazi füstölt lazac nemcsak megfizethetetlen volt a kézműves családok számára, de nem is volt elérhető. Ezt a specialitást csak a...
De vannak olyan élelmiszerek, ahol pont az ellenkezőjét "tanultuk" - például a tészták. Legyen szó palacsintatésztáról, gofri- vagy kenyértésztáról - ezek a tészták mind porból készülnek, amelyhez folyadékot adnak.