Minden idők legjobb szilveszterei koktélja

2021.12.30

"French 75"  

A "French 75" koktélt New Orleansban találták fel jóval több mint 100 évvel ezelőtt. Tökéletes a különleges szilveszterhez.

Szeretne valami különlegeset az évfordulóra? Mit szólnál egy pezsgőkoktélhoz? A "French 75"-öt New Orleansban találták fel jóval több mint száz évvel ezelőtt, és egy pezsgő téli koktél, amely éppen a megfelelő időben érkezik a szilveszteri lakoma után. A frissítő citrusos jegyek, az édes cukor, a keserű gin és a Champagne együttesen kellemes élményt nyújtanak.

Mint sok más koktél, a "French 75" is sokat változott a megalkotása óta - írja az amerikai "Uproxx" weboldal. Az eredeti receptben állítólag gránátalma szirupot használtak, amely rózsaszínes árnyalatot adott a koktélnak. Az 1920-as években a porcukrot részesítették előnyben, és az 1970-es évek óta a koktélt pezsgőspohárban szolgálják fel, nem pedig pezsgőtálkában. Az egyszerűség kedvéért a porcukor helyett gyakran használnak cukorszirupot is. Ez a recept az 1920-as évek változatát ötvözi az 1970-es évek pragmatizmusával - így az "Uproxx" a legjobb verzió!


Hozzávalók

"French 75"

  • 45 ml száraz gin
  • 15 ml friss citromlé
  • 1 kávéskanál legfinomabb porcukor
  • 90 ml Champagne
  • Citromhéj
  • Jég

Elkészítés

Tegye a pezsgőspoharakat néhány órára a fagyasztóba.

Adja a citromlevet és a porcukrot a shakerhez, és keverje, amíg a cukor feloldódik.

Adja hozzá a gint és a jeget, zárja le a shakert, és rázza erőteljesen körülbelül 15 másodpercig.

Vegye ki a poharat a fagyasztóból, öntse a folyadékot a finom szitán és a koktélszűrőn keresztül a pohárba, hogy elkerülje a cukorrögöket.

Öntsük fel pezsgővel, és egyszer keverjük meg.

Vágjon egy kis csíkot a citromhéjból, és enyhén nyomja rá az üvegre, hogy az olajok diffundálni tudjanak.

Ha kívánja, adjon hozzá egy kis darab citromhéjat a peremhez.



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el