Mallorca élménye!  tippek ínyenceknek

2021.11.06
Catedral de Mallorca
Catedral de Mallorca

Kellemes hőmérséklet a vízben, mennyei illatok a levegőben, üres strandok és utcák, és végre ismét több hely a piacokon, borászatoknál és az éttermekben. Amikor a főszezon után a turisták elhagyják a szigetet, az igazi ínyencek elvegyülnek a lakosok között.

Fine Dining Mallorcán: helyi termékek a legmagasabb szinten.

Macarena de Castro mintegy 20 éve viszi tovább a családi gasztronómiai örökséget a Port d'Alcudiában található "Maca de Castro"-ban. A mallorcai születésű séf intuícióját és nagyfokú empátiáját használja fel, hogy a tisztán helyi termékeket olyan menüvé dolgozza fel, amely úgy testesíti meg a sziget konyhájának sokszínűségét és gazdagságát, mint senki más. Stílusát "szabad mallorcai konyhaként" jellemzi.

Nagyon ajánlott például a helyi, frissen fogott rája, amelyet sóban süt meg, mielőtt a technikailag hibátlan Hollandaise à la Escoffier, tengeri édesköménnyel fűszerezve, mediterrán változattal tálalja. Egyszerre lédús, zsenge és kemény, az ammóniának nyoma sincs benne, az édesség, a savasság, a sós íz és az umami csodálatos egyensúlyával. 


Borkóstolás a szőlőskertekben: Beleértve az agroturizmusban való éjszakázást is

Legyen szó Macia Batle-ról, Toni Gelabertről vagy Jose Luis Ferrerről: Mallorca borai régóta a nemzetközileg legelismertebbek közé tartoznak. A Binissalem, Inca és Santa Maria környéke különösen alkalmas arra, hogy vezetett túrákat tegyenek a mezőkön, majd borkóstolókat tartsanak.

Az Algaida melletti Agroturismo Possessió Binicomprat-ban kellemes a kényelmes ágyak egyikébe zuhanni egy kiadós kóstoló után: A borász testvérek, Joana és Gabriel Oliver Moraguez nagy figyelmet fordítottak az 1511-ben épült vidéki házuk felújítására, és megnyitották azt az éjszakai vendégek előtt. A teljes körű szőlőélményért.



A sziget bennfenteseinek: A sütés ősi művészete a "Forn des Teatre"-ban.

Egy pszichoterapeuta és egy általános iskolai tanárnő alkotta meg Mallorca kötelező süteményét. A "Forn des Teatre"-ban a "Fornet de la Soca" készítői 100 százalékban mallorcai süteményeket és kenyeret kínálnak a sziget kolostoraiban és kastélyaiban talált feljegyzésekből, újságokból és bujdosó könyvekből származó ősi receptek alapján. Kézzel dolgoznak, vegyszerek nélkül, és műhelyük szeretettel van berendezve. Régi sütőformák lógnak a falakon, rusztikus kekszes dobozok állnak a kirakatban, a hangszórókból klasszikus zene szól, a pult mögött pedig a régi pékség fut.

Vannak ensaimadas, a jellegzetes mallorcai fonott tészta sertészsírral, paprikával, szardellával és hagymával töltött "coques", sós rozstészta, cocarrois tészták, tortadák, búzadara és mandulás sütemények, valamint csodálatos kókuszos sütemények.


Élvazet a vásárcsarnokból: Friss és finom minden nap

A "Mercat de Santa Catalina", Palma legrégebbi vásárcsarnokában hétfőtől szombatig friss gyümölcsök és zöldségek, kiváló minőségű halak és húsok, tapas bárok és sushi standok, sonka és sajt, szobanövények és virágok, valamint aszalt gyümölcsök, diófélék és pékáruk várják a vásárlókat.

Különösen jó vétel a mallorcai mandula az "a granel"-ben, az ibériai sonka az "Aixó és Bo"-ban, a finom francia torták, macaronok, canelé és croissant-ok a "Can de Paris"-ban és a híres Ramallet paradicsom, frissen vagy szárítva a "Maria de Porreres"-ben.


A nap legjobb kezdete: reggeli Santa Catalinában.

Palma éjszakai negyedében található a legtöbb ajánlható reggelizőhely. Mint például az "El Perrito", egy kávézó és bisztró, amelyet három évvel ezelőtt vett át három barátságos argentin, a piaccal szemben. Kiváló tojásételek, mint például a tojás Benedict házi hollandi mártással, reggeli tálak és Baleári specialitások, mint a "Pa amb oli": pirított barna kenyér, Ramallet paradicsommal és olívaolajjal megkenve, Serrano sonkával és Mahoni Menorcai sajttal a tetején. Mostanra olyan népszerűek lettek, hogy hamarosan két további helyet nyitnak.

A "Santina" egy sarokkal arrébb sem okoz csalódást!


Mallorca, elvitelre: Hazavihető finomságok

A nyaralási célállomás helyi termékei meghosszabbítják az otthoni ínyenc érzést. Mint például a mallorcai Ensaimada, egy zsírostésztából készült, fonott tészta, amely a klasszikus, porcukorral megszórt egyszerű változatban kapható, vagy a marcipánnal, vaníliás töltelékkel és mandulaszeletekkel ellátott mandulás változatban, tipikus kerek kartondobozba csomagolva.

A csokoládéval bevont mallorcai mandula, a fekete sertéshús és a Sobrasada, a sertéshúsból és paprikafűszerekből készült kolbászkrém szintén nagyon ajánlott elvitelre és hosszabb ideig eltartható - és a számos heti piac egyikén vagy a palmai csemegeboltokban kapható.



Tehát Mallorca mindenképp megér egy kulináris utazást. Rengeteg érdekességet, finomságot rejteget számunkra a nyári szezonon kívül is. Megismerkedhetünk helyi borászatokkal, gasztronómiai különlegességekkel és nem utolsó sorban a sziget maga is gyönyörű.




Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el