Üveg szívószálak - CO2-semleges, fenntartható, és szép

2021.10.02

Az értékes erőforrások átalakítása olyan termékekké, amelyeket egyszer használnak fel, majd a szemétbe kerülnek - ez éghajlati bűncselekmény. Ennek véget kell vetni, és a jogalkotóknak ennek megfelelően kell cselekedniük. A legjobb példa erre: az ivószálak, más néven szívószálak. Most már tilos az értékesítés, ha műanyagból készültek. De hogyan jutnak el a koktélok vagy gyümölcslevek az ízlelőbimbókhoz? Például üvegből készült ivószálakkal. A finom termékek CO2-semleges módon készülnek, számos színben kaphatók, és tisztítás után természetesen több tucatszor újra felhasználhatók. Több méretben és formában kapható.

Műanyag szívószálak? Kitiltva!

A környezetvédelem globális felelősség. 2021. július 3-tól az egész EU-ban tilos az egyszer használatos műanyag és az úgynevezett "bioműanyagok" gyártása. Az irányelv célja az óceánok szennyezésének csökkentése. Végül is a keletkező műanyaghulladék egy része az óceánokba kerül.

Az alternatíva: üvegből készült szívószálak - CO2-semleges!

A CO2-semleges gyártás, a rövid forgalmazási és szállítási útvonalak, valamint a termék hosszú élettartama a legújabb termékekre is jellemző: a szódásüvegből készült üveg ivószálakra.

Az üvegből készült szívószálak népszerű szalontermékké váltak, és a környezettel való tudatos bánásmódot képviselik. A legtöbb üvegből készült szívószál gyártója azonban ázsiai boroszilikát üveget használ. Bár ez az edzett üveg, amelyet valójában laboratóriumi célokra használnak, különösen törésálló, anyagi tulajdonságai miatt nem lehet újrahasznosítani, és szinte kizárólag Kínában gyártják.

Újrahasznosítható szívószálak

A termék úgymond "természeténél fogva" fenntartható. Az üvegből készült szívószálak ugyanis könnyen tisztíthatók és újrafelhasználhatók, valamint káros anyagoktól és műanyagtól mentesek. De a gyártás fenntartható és holisztikus megközelítését is követik. Fontos, hogy termékek életciklusuk végén újrahasznosíthatók legyenek, és ne jelentsenek további hulladékot. Ezenkívül szinte minden üvegtípus újrahasznosítható. Az üveghulladék újrahasznosítása nemcsak a hulladékártalmatlanítás terheit csökkenti, hanem nyersanyagot és energiát is megtakarít.

Ugyanakkor az üvegből készült ivószálak nemes megjelenésükkel meggyőznek. A rozsdamentes acélból vagy bambuszból készült szívószálakkal ellentétben az üveg szívószálak teljesen íztelenek. Az üveg teljes íztelensége jelentős előny. Ha használja, csak az ital teljes ízét érzi - pontosan úgy, ahogy annak lennie kell. Ezenkívül az üveg szagtalan, ezért nem vesz át semmilyen szagot. 

Az üveg másik jó tulajdonsága az optikai átlátszóság, mivel így az üvegszívószálak tisztasága első pillantásra nyilvánvaló.

Összegezve, az üveg szívószál egy roppant jó és környezettudatos alternatíva az egyszer használatos társaik helyett, és kimondottan elegáns.

Food Culinary Kft.



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el