Martin Klein 1976-ban született Strasbourgban, és az ottani szállodai szakiskolában végezte el a szakácsképzést. A tanulóévek után különböző szakmai állomások következtek, és első tapasztalatait séfként szerezte a Karlsruhei "Zum Ochsen" étteremben. 18 hónapon belül Commisból Chef de Partie-vé lépett elő. A stuttgarti "Wielandshöhe" étteremben két...
BLOG
A "French 75" koktélt New Orleansban találták fel jóval több mint 100 évvel ezelőtt. Tökéletes a különleges szilveszterhez.
Kigyúltak az első Adventi fények. Már 2021. november 19-én megnyílt Budapest központi karácsonyi vására a Vörösmarty téren és a Bazilikánál. A program 2021. december 31-ig várja sz érdeklődőket.
Szent Márton napján, november 11-én a szentté avatott Tours-i Márton püspök jóságát és szeretetét ünnepeljük. Sok helyen hagyományosan ünnepi pecsenyével, a Márton-lúddal ünneplik ezt a napot.
Kellemes hőmérséklet a vízben, mennyei illatok a levegőben, üres strandok és utcák, és végre ismét több hely a piacokon, borászatoknál és az éttermekben. Amikor a főszezon után a turisták elhagyják a szigetet, az igazi ínyencek elvegyülnek a lakosok között.
A világ 50 legjobb étterme díjátadón, a világ legjobb gasztronómiájának díjátadóján a NOMA nyert.
Az értékes erőforrások átalakítása olyan termékekké, amelyeket egyszer használnak fel, majd a szemétbe kerülnek - ez éghajlati bűncselekmény. Ennek véget kell vetni, és a jogalkotóknak ennek megfelelően kell cselekedniük. A legjobb példa erre: az ivószálak, más néven szívószálak. Most már tilos az értékesítés, ha műanyagból készültek. De hogyan...
Budapest történelmi kávézói
A budapesti kávéházak több mint egy évszázada a magyarok mindennapjainak fontos részét képezik: a társadalmi, kulturális és politikai találkozások helyszínei. A század elején több mint 600 kávéház működött, Budapest ezeken az inspiráló helyeken élt és élte meg a kulturális izgalmakat.
Az ötletgazdák.
Napjaink meghatározó Séfei európában
Mi is az a GOURMET étterem?
Egy Gourmet étterem - ez azonnal nagy és ambiciózus vállalkozásnak hangzik. Ez sok erőfeszítésnek, kemény munkának és fegyelemnek hangzik. De ugyanakkor úgy is hangzik, hogy jó ételek, jó borok, magas elvárásokat támasztó vendégek, Michelin-csillagok és drága menükből származó nagy bevételek. De vajon mindez valóban vonatkozik az ínyenc éttermekre?...