Füstölt lazac, mikrozöldségekből készült emulzióval

2023.07.06

A mikrozöldségeket mindenütt gyakran használják köretként. Véleményünk szerint jogosan. De a mikrozöldségek is megérdemlik, hogy kiemeljük őket abból a talán kissé unalmas létükből, hogy csak az ételek fölé szórják őket. Az apró, fiatal hajtások ugyanis sokféleképpen felhasználhatók. Legyen szó pestóról, olajról vagy salátáról. 

Elkészítés

1.

A mikrozöldséget a Gölles citromfűszerrel, sóval és a olívaolajjal együtt finomra pürésítjük botmixerrel vagy Thermomixerben, amíg sima emulzió nem lesz belőle.

2.

A citromokat szintén egy kevés olívaolajjal pürésítsük, amíg sima pürét nem kapunk.

3.

A füstölt lazacfilét feldaraboljuk, és kb. 3-4 cm széles szeletekre vágjuk.


4.

A fagyasztva szárított borsót aprítsuk fel egy kicsit. Ehhez röviden, néhány másodpercig pépesítse mozsárban és mozsárvesszővel dolgozza össze.

5.

Tálaláskor a Micogreens emulziót terítse szét egy tányéron. Tegyünk rá egy adag lazacfilét, és kenjük rá a sós citrompürét. A tetejére egy kis adag crme fraiche-t és egy szép adag kaviárt teszünk. Hagyja, hogy a borsó félreessen, és tálalja.

JÓ ÉTVÁGYAT!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el