Egy tökéletes vaníliás-kenyérpuding 

2024.02.05

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el, az ikonikus kenyérpuding.

Az évek során ez a hagyományos sütemény a világ számos háztartásában és éttermében igazi klasszikussá vált. A kenyérpudingot nemcsak krémes állaga és édes íze teszi különlegessé, hanem az is, hogy milyen sokféle receptet lehet felhasználni az elkészítéséhez. Az egyszerű mazsolával készült változatoktól a csokoládéval vagy gyümölccsel készült luxus változatokig - minden ízlésnek találunk valamit. Különleges kenyérpuding receptünk azonban kiemelkedik a többi közül. Kenyérkockákból, tejtermékekből és tojásból álló keverékünk fő összetevőjeként természetes vaníliát használunk. A valódi vanília használata biztosítja, hogy a puding minden egyes falatja egy csipetnyi exkluzivitást tartalmazzon. A természetes vanília hozzáadása nemcsak ellenállhatatlanul édes illatot és ízt ad a pudingnak, hanem hihetetlenül lágyságot is. Minden villa szó szerint átsiklik ennek a mennyei desszertnek a selymes rétegei között - igazi ünnep az érzékek számára.

A természetes vanília használata a kenyérpuding receptünkben azonban nem csupán ízbeli, hanem tudatos választás is. A mesterséges ízesítőkkel vagy adalékanyagokkal ellentétben a valódi vaníliarúdból készült alapanyagunk nem tartalmaz felesleges vegyszereket vagy ízfokozókat.

Hozzávalók

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra

A kenyeret vagy croissantot vágjuk nagy darabokra. Használjon kissé szikkadt - legalább egynapos - kenyeret vagy croissantot.

Helyezze a kenyérdarabokat egy tepsibe.

A tejszínt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás vida podot keverje össze habverővel. Öntsük a keveréket a kenyérre.

Helyezze a fehér csokoládékockákat a kenyérdarabok közé.

Tegyük a sütőbe, és 170 °C-on 40 percig süssük, amíg a kenyérpuding felülete aranybarna nem lesz.

Ha a kenyérpuding elkészült, porcukorral és vaníliaporral meghintjük.

A mascarpone-hoz keverj néhány vaníliamagot, amit a kenyérpuding minden egyes adagja mellé vagy tetejére tálalhatsz. Ha tetszik, a pudingot vaníliafagylalttal tálaljuk.

Ha szeretné, a kenyérpuding tetejére fagylalt helyett finom, házi készítésű crème anglaise-t is tehet.

Íme a recept:

Keverjen össze 350 ml tejet, 150 ml tejszínt és egy vaníliarudat. Forraljuk fel a keveréket egy serpenyőben. Óvatosan keverje össze a tojássárgáját (120 g) és a cukrot (100 g) a serpenyőben, amíg minden egyforma hőmérsékletű nem lesz. Főzzük és keverjük, amíg a keverék besűrűsödik.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...

Észrevételeit ide küldheti.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el