Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.
Bolyhos, pufók élvezet SAINT HONORE
Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.
Hozzávalók
Choux tészta
Karamell
- 50 g vaj
- 125 ml víz
- 75 g liszt
- 2 tojás
- 1 leveles tészta
- 1/3 csésze cukor
- 1/3 csésze víz
- 2/3 tejszín
- 2 tojás
- 1/2 vaj
Creme Patissiere
Creme Chantilly
- 1 csésze tej
- 1 vanília rúd
- 1/3 csésze cukor
- 4 EK liszt
- 2 tojás sárgája
- 3 EK cukor
- 1 vanília rúd
- 1/2 csésze mascarpone
- 2 csésze tejszín
- 2 tojás sárgája
- 1 lapzselatin
Elkészítés
Choux tészta
A vizet és a vajat addig melegítjük, amíg fel nem olvad.
Öntsük bele a lisztet. Keverjük a tésztát, amíg már nem ragad a serpenyőhöz.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojásokat, és keverjük jól össze előzetesen.
A tésztát kis halmokat formázva sütőlemezre adagoljuk, és addig sütjük, amíg aranybarnára sül.
Karamell
Keverje a cukrot és 1/3 csésze vizet egy lábasban közepes lángon, amíg a cukor feloldódik.
Emeljük a hőfokot magasra, és főzzük addig, amíg a szirup mély borostyánszínű nem lesz.
Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük bele a vajat.
Mártsa a profiterolok tetejét a karamellbe.
Melegítsük fel a tejet. Egy tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet és a tojássárgáját.
Amint a tej forró és gőz száll fel, adjuk hozzá a vaníliarudat. Ezután öntsük a tej felét a tojásos keverékhez, közben a tojásos keveréket erőteljesen felverjük. Öntsük bele a maradék tejet.
Öntsük vissza ugyanabba a serpenyőbe, és közepes lángon főzzük 5 percig, állandóan kevergetve. Amint a krém pudingszerűvé kezd válni, gyorsan vegye le a tűzről.
Hagyja a tésztakrémet a hűtőben kihűlni.
Creme Chantilly
Tegyük a tejszínt, a mascarponét és a vaníliás vida pépet egy tálba. Keverjük bele a cukrot, hogy feloldódjon.
A tejszínt keverőgéppel felverjük.
Oldja fel a zselatint 2 evőkanál hűtött vízben, és keverje össze a kettőt.
Együtt ezt gyorsan keverje bele a tejszínbe, és keverőgéppel verje kemény habbá.
Felépítés
A karamellt a leveles tésztára kenjük egy szórófejes zacskó segítségével.
Töltsük meg a profiterolokat a crème patisserie-vel. Helyezzük őket a leveles tészta köré.
A St Honoré hegyével a tejszínhabot sugárirányú mozdulatokkal a tésztakrémre halmozzuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
A céges blogunk legfrissebb bejegyzései
Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!
Bolyhos, pufók élvezet SAINT HONORE
Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.
Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.
Egy tökéletes vaníliás-kenyérpuding
A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...