Vegán csokoládétorta cseresznye granitéval

2023.10.18

Finom vegán csokoládétortát keresel? Akkor van valamim a számodra! Pia édes csábítása gyümölcsös meggyes granitéval. Hadd lepjünk meg!

Igazi csokoholista vagy, és nem szeretnél lemondani az édes kísértésről a vegán diéta ellenére sem? A következőt pont neked találtuk ki: Pia édes csábítása egy vegán csokoládétorta formájában, cseresznye granitéval. Ez a torta nem csak a vegánok számára egy igazi csemege, de intenzív csokoládéízével a nem vegánokat is meggyőzi. A granité gyümölcsös jegye teszi teljessé az élvezetet. De hogyan készítsük el ezt a finom tortát? Ne aggódjon, egyszerűbb, mint gondolnád! Csak néhány hozzávaló és egy kis türelem, és hamarosan az asztalra kerülhet a vegán csokoládétorta. Különleges fénypontja a finom cseresznye granité teteje, amely üdítően feldobja az egészet. Úgyhogy irány a sütő, és hagyd, hogy elvarázsoljon Pia édes csábítása!

Hozzávalók

A granitéhoz

A csokoládétortához


A díszítéshez

Elkészítés

1. Granité, 

A cseresznyelevet a cukorral együtt egy lábasban a tűzhelyen 1/3-ig forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a meggylével és fagyasszuk le. A magas cukortartalom és az alkohol miatt kb. 6-12 órára tegye a fagyasztóba.

2. Csokoládétorta,

Tegyük a csokoládét és a margarint egy serpenyőbe, és olvasszuk fel. Reszeljük finomra a cukkinit. A banánt villával pépesítsük. Tegyük a csokoládétorta összes fenti hozzávalóját egy tálba, és kézi mixerrel keverjük össze, hogy homogén tésztát kapjunk. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső és alsó hőfokra, és süssük kb. 30 percig.


2. Tálalás

Adagolja a csokoládétortát, és helyezze egy tányérra vagy egy tálba. Villával kaparjuk le a granité-t, és tegyük a csokoládétorta tetejére. Tegyük köré a félbevágott cseresznyéket, és díszítsük mentával.





JÓ ÉTVÁGYAT!


A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.

Missy a Missy's Kitchenből nemrégiben ellátogatott a konyhánkba, és Rubennel közösen készített egy rendkívüli csirkés curryt. Készen állsz egy friss csavarra az ételedben? Missy calamansi krémmel készült receptje pont megfelelő lehet! A fűszeres curry klasszikus ízvilágát ötvözi a calamansi, egy Délkelet-Ázsiából származó egzotikus citrusféle...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el