Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...
Vegán csokoládétorta cseresznye granitéval
Finom vegán csokoládétortát keresel? Akkor van valamim a számodra! Pia édes csábítása gyümölcsös meggyes granitéval. Hadd lepjünk meg!

Igazi csokoholista vagy, és nem szeretnél lemondani az édes kísértésről a vegán diéta ellenére sem? A következőt pont neked találtuk ki: Pia édes csábítása egy vegán csokoládétorta formájában, cseresznye granitéval. Ez a torta nem csak a vegánok számára egy igazi csemege, de intenzív csokoládéízével a nem vegánokat is meggyőzi. A granité gyümölcsös jegye teszi teljessé az élvezetet. De hogyan készítsük el ezt a finom tortát? Ne aggódjon, egyszerűbb, mint gondolnád! Csak néhány hozzávaló és egy kis türelem, és hamarosan az asztalra kerülhet a vegán csokoládétorta. Különleges fénypontja a finom cseresznye granité teteje, amely üdítően feldobja az egészet. Úgyhogy irány a sütő, és hagyd, hogy elvarázsoljon Pia édes csábítása!
Hozzávalók
A granitéhoz
- 1 üveg, van Nahmen - Morellenfeuer Meggylé, 100% szaft, 750 ml
- 150 g cukor
- 2 cl, min. 40%-os cseresznyepárlat (pálinka)
A csokoládétortához
- 150 g cukkini
- 100 g, csokoládé pasztilla, Eredeti, vegán Couverture Callets, 500 g
- 100 g növényi margarin
- 150 g liszt 550
- 1 tk sütőpor, Sütőpor borkőporból, foszfát hozzáadása nélkül, WIBERG 420 g
- 15 g, kakaópor Rich Terracotta, alacsony zsírtartalmú, 20-22% zsír, deZaan, 1 kg
- 65 g cukor
- 1 csipet só, Murray River Salt - Rózsaszín só pehely, Ausztrália 150 g
- 75 g banán
- 1 ek citromlé, Citromlé, 100% szaft, cukormentes, Voelkel, BIO 700 ml
- 200 g csereszny, magozott, felezett
A díszítéshez
Elkészítés
1. Granité,
A cseresznyelevet a cukorral együtt egy lábasban a tűzhelyen 1/3-ig forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a meggylével és fagyasszuk le. A magas cukortartalom és az alkohol miatt kb. 6-12 órára tegye a fagyasztóba.
2. Csokoládétorta,
Tegyük a csokoládét és a margarint egy serpenyőbe, és olvasszuk fel. Reszeljük finomra a cukkinit. A banánt villával pépesítsük. Tegyük a csokoládétorta összes fenti hozzávalóját egy tálba, és kézi mixerrel keverjük össze, hogy homogén tésztát kapjunk. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső és alsó hőfokra, és süssük kb. 30 percig.

2. Tálalás
Adagolja a csokoládétortát, és helyezze egy tányérra vagy egy tálba. Villával kaparjuk le a granité-t, és tegyük a csokoládétorta tetejére. Tegyük köré a félbevágott cseresznyéket, és díszítsük mentával.
JÓ ÉTVÁGYAT!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései
Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!
Karácsonyi sült körtetorta
Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...
Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...
Alziari olívaolaj: Dél-Franciaország íze.
Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.