Tengeri sópehely, a tökéletes befejező só.

2023.03.02

Ez a blogcikk kifejezetten a tengeri sópelyhekről szól. Azoknak, akik szerint a só az só, ajánlunk egy egyszerű tesztet: az ízlelési tesztet.

Míg az ipari só 99%-ban nátrium-kloridot tartalmaz, addig a természetes só csak 94%-ban, ami jelentősen megváltoztatja az ízét. A "sós íz" más, és a sós íz mellett egy határozott ásványi jegyet is érezni. A só, a "fehér arany" sokáig nagyon értékes árucikk volt, ma azonban nap mint nap, de szinte hanyagul használják a konyhában.

A tengeri sópehely intuitív használata

Az ilyen pelyhek használatával a sózás ismét intuitívabbá válik, közelebb kerül a természethez, akárcsak a termék. A finom pelyhek szinte elolvadnak a szájban, így ezek a pelyhek tökéletes "befejező sók". Ez egy olyan termék, amely valószínűleg mindenkinek van otthon a Food Culinary-nál, számunkra az egyik legalapvetőbb termék a nagyszerű főzéshez.

Miért olyan fontos a só a konyhában?

A só fontos ízfokozó a konyhában, és többféleképpen felhasználható. A sópelyhek nagyon népszerűek, és gyakran használják őket az ételek befejezéseként. A tengeri sópelyhek nagy kristályok, amelyek a pelyhekhez hasonlítanak. Finom sós ízűek, ezért különösen alkalmasak hús- és halételek ízesítésére. A tengeri só kiválóan alkalmas zöldségek és saláták ízfokozására is.



Mitől olyan különleges a tengeri sópehely?

A tengeri sópelyhek nem olyan sósak, mint a közönséges só, és így jobban lekerekítik a természetes ízt anélkül, hogy túlsóznák.

Használhatok tengeri sópelyhet, mint normál sót?

Igen, de alkalmasabb a kész ételek befejezéséhez, ezért mindig ott kell lennie az asztalon.

Lehet helyettesíteni a tengeri sópelyhet?

Igen, ha egy recept tengeri sópelyhet ír elő, akkor helyettesítheti azzal a sóval, ami éppen kéznél van. Fokozatosan növelje a mennyiséget, hogy ne sózza túl az ételt.

Hol vásárolhatok tengeri sópelyhet online?

A FOOD CULINARY KFT. webáruházban a legjobb tengeri sópelyheket rendelheti meg otthonába. A Kínálatban megtalálható a természetes tengeri só és fleur de sel a Sal de Ibizáról, a kézzel készített Flor de Sal az algarvei Salmarinból, a párolt só, a sópelyhek Angliából a Maldonból és a Nordur Salt és Saltverk Izlandról, a sivatagi só a Kalaháriból az Oryx Desert Saltból és a piramis só, mint például a Murray River Salt Flakes Ausztráliából. És persze virágokkal fűszerezett só, gyógynövényes só, füstölt só vagy chilis só és a TartufLanghe szarvasgombás só. De olyan szokatlan termékeket is talál, mint a kék só, a rózsasó, a fekete só vagy az édesgyökérsó.

Próbálja ki, és vigyen több fűszert az életébe!

www.foodculinary.hu

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el