SHAKSHUKA

2023.01.09

A shakshuka az egyik legkedveltebb közel-keleti étel. Észak-Afrikából és Izraelből származik, és évszázadok óta számos kultúrában sokféleképpen készítik és tálalják.

Shakshuka - nem csak reggelire való étel!

Az elmúlt években a shakshuka világszerte meghódította az emberek szívét, köszönhetően finom ízének, változatos összetevőinek és egyszerű elkészítési módjának. Az étel finom paradicsommártást tartalmaz paprikával, hagymával és fokhagymával, a tojásokat pedig közvetlenül ebben a mártásban főzik. Általában fűszernövényekkel és fűszerekkel, például korianderrel vagy oregánóval ízesítik, ami páratlanul aromás ízt kölcsönöz neki.

Az összetevőknek köszönhetően minden étkezés során a shakshuka egy új variációját élvezheti.

Nálunk a legjobb és legfrissebb alapanyagokat kapja. Online áruházunkban könnyedén kiválaszthatja a finomságokat, vagy személyes tanácsot kaphat telefonon. Hívjon minket hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között a 06 70 718 7910 telefonszámon. Szívesen beszélünk Önnel személyesen.

A receptben található termék linkek közvetlenül az online boltunkban található cikkekhez vezetnek!

Hozzávalók

4 személyre

Elkészítés

1A kész shakshukát melegítsük fel egy serpenyőben. Párolja benne a tojásokat, amíg a kívánt fokon meg nem főnek. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel.

2A meghámozott fokhagymát az olívaolajjal együtt egy edényben botmixerrel pürésítse. Kenje meg a szeletelt kenyeret a fokhagymás olajjal. Pirítsuk meg a kenyeret egy serpenyőben, közepesen magas hőfokon.


3. Tálaljon tányéronként egy szelet kenyeret és egy vagy két buggyantott tojást a mártással együtt. Jó étvágyat.




JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!


Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el