Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...
SHAKSHUKA
A shakshuka az egyik legkedveltebb közel-keleti étel. Észak-Afrikából és Izraelből származik, és évszázadok óta számos kultúrában sokféleképpen készítik és tálalják.

Shakshuka - nem csak reggelire való étel!
Az elmúlt években a shakshuka világszerte meghódította az emberek szívét, köszönhetően finom ízének, változatos összetevőinek és egyszerű elkészítési módjának. Az étel finom paradicsommártást tartalmaz paprikával, hagymával és fokhagymával, a tojásokat pedig közvetlenül ebben a mártásban főzik. Általában fűszernövényekkel és fűszerekkel, például korianderrel vagy oregánóval ízesítik, ami páratlanul aromás ízt kölcsönöz neki.
Az összetevőknek köszönhetően minden étkezés során a shakshuka egy új variációját élvezheti.
Nálunk a legjobb és legfrissebb alapanyagokat kapja. Online áruházunkban könnyedén kiválaszthatja a finomságokat, vagy személyes tanácsot kaphat telefonon. Hívjon minket hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között a 06 70 718 7910 telefonszámon. Szívesen beszélünk Önnel személyesen.
A receptben található termék linkek közvetlenül az online boltunkban található cikkekhez vezetnek!
Hozzávalók
4 személyre
- 500 ml shakshuka, - Shakshuka, Paradicsomszósz alap tojásos ételekhez, TOFREE-north 900 ml
- Gazda tojása almos tartásból
- Só
- Bors, - Gewürzgarten - Bors, fekete, egész 120 g
- 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
- 1 darab rozsos kenyér, szeletelve
- 4 gerezd fokhagyma, meghámozva
- 50 ml "BOS FOOD" extra szűz olívaolaj
Elkészítés
1. A kész shakshukát melegítsük fel egy serpenyőben. Párolja benne a tojásokat, amíg a kívánt fokon meg nem főnek. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel.
2. A meghámozott fokhagymát az olívaolajjal együtt egy edényben botmixerrel pürésítse. Kenje meg a szeletelt kenyeret a fokhagymás olajjal. Pirítsuk meg a kenyeret egy serpenyőben, közepesen magas hőfokon.

3. Tálaljon tányéronként egy szelet kenyeret és egy vagy két buggyantott tojást a mártással együtt. Jó étvágyat.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

Karácsonyi sült körtetorta
Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...
Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...