Spagetti alla Puttanesca
Egy fűszeres ügy - a spagetti alla puttanesca felháborítóan finom, könnyen elkészíthető és tökéletes egy gyors ebédhez vagy vacsorához.
Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- 400 g spagetti, - Morelli 1860 Spagetti 1 kg
- 3 evőkanál kapribogyó, - Kapribogyó, sóban, Casa Rinaldi 130 g
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 mogyoróhagyma
- 30 fekete olajbogyó, - Fekete olajbogyó, mag nélkül, sós lében 850 g
- 40 g szardella olívaolajban, - Szardellafilé olívaolajban (Anchovis), Ortiz, 47,5 g
- 400 g paradicsom, - San Marzano Paradicsom, egész, piros, hámozott, Campania, Olaszország, 400 g
- 5 evőkanál olívaolaj, - Extra szűz olívaolaj BOS FOOD, Görögország, Lakudia 250 ml
- 1 evőkanál Tomami paradicsom, - Tomami Tomate®, #2, Paradicsomkoncentrátum, erősen savas 90 ml
- Chilipehely, - Gewürzgarten - Piros chili hüvely, enyhe, zúzott, 2-4mm 90 g
- Petrezselyem
Elkészítés
1.
Hámozza meg és vágja finomra a hagymát és a fokhagymagerezdeket. A szardellákat kicsit lecsepegtetjük, és szintén apróra vágjuk. Ezután aprítsa fel a kapribogyót és az olajbogyót.
2.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Közben egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és olvasszuk fel a szardellákat. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és röviden pároljuk meg. Ezután adjuk hozzá a kapribogyót, a paradicsomot és a Tomami szószt, majd közepes lángon pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá az olajbogyót, és pároljuk még 5 percig. Végül finomítsuk meg néhány chilipehellyel. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3.
Szűrjük le a főtt tésztát, és adjuk hozzá a serpenyőben lévő mártáshoz. Az egészet óvatosan keverje meg. Rendezze a spagettit egy tányérra, és szórja meg a durvára vágott petrezselyemmel.
JÓ ÉTVÁGYAT!