Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...
Tagliatelle zöld spárgával és garnélarákkal

Nem tudunk betelni a spárgával. Szeretjük ezeket a finom szárakat minden elképzelhető elkészítési módban.
Hozzávalók
Az ételhez 6 személyre
- 500 g friss tagliarini tojással, - SASSELLA - friss Tagliarini tojással, szalagtészta, 4 mm, 500 g
- 500 g Fekete Tigris garnélarák, kiolvasztva
- 180 g tartósított félszárított cseresznyeparadicsom, - Szárított koktélparadicsom, Olasz, 100 g
- 2-3 teáskanál konfitált fokhagyma, - Fokhagyma Konfit, Gutsküche, BIO, 100 g
- 1 csokor zöld spárga kb. 500g
- 2 korty fehérbor, - 2016 Krone, rizling, száraz fehér, 12,5% , Tesch (sárga kapszula) 750 ml
- 4 evőkanál crème fraîche, - Crème Fraiche, Crème Épaisse, Normandie 39,4% zsír, 392 g
- Só, bors
Elkészítés,
1.
Forraljon fel egy nagy fazék sós vizet a tésztához és a spárga blansírozásához.
Vágjuk le a spárga alsó harmadát. A maradékot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A spárgát forró vízben rövid ideig blansírozzuk, majd nagyon hideg vízben leöblítjük.
Egy forró serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, például a cseresznyeparadicsom olaját, és pirítsuk meg benne a fokhagymát, hagyjuk, hogy egy kicsit elszíneződjön.
2.
A kiolvasztott garnélarákot szárazra töröljük, és szintén megsütjük. Adjuk hozzá a blansírozott spárgát, és röviden pirítsuk meg.
Adja a tésztát a forrásban lévő vízhez.
Az egészet oltsuk le fehérborral és pároljuk.
Adjuk hozzá a crème fraîche-t, és keverjük össze
.3.
Adja hozzá a tésztát a serpenyőbe, és forgassa össze az egészet. Adjon hozzá egy kevés tésztafőző vizet, és hagyja az egészet addig főni, amíg krémes mártássá nem válik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
JÓ ÉTVÁGYAT!


A céges blogunk legfrissebb bejegyzései
Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!
Karácsonyi sült körtetorta
Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...
Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...
Alziari olívaolaj: Dél-Franciaország íze.
Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.