Gesztenyeleves laskagombával és fehér szarvasgombával
Nehézség: könnyű, Elkészítési idő: 40 perc.
A gesztenye egyszerűen az őszi és téli szezon része! Akár sütőben vagy serpenyőben sütve, akár sós vízben főzve - mindig finom íze van, függetlenül attól, hogyan készítjük el.
A gesztenye rendkívül sokoldalúan felhasználható. Fogyasztható simán, ízletes köretként, pürésítve, vagy lisztté alakítva, sőt, akár desszertként is fogyasztható. Előételként különösen finom gesztenyeleves formájában! A gesztenyekrémleves az egyik kedvenc receptünk. Tökéletes melegítőnek a hideg napokon, vagy egy finom őszi menü bevezetőjeként. Ebben a receptben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni.
Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- 3 evőkanál olívaolaj - Extra szűz olívaolaj BOS FOOD ", Görögország, Lakudia 750 ml"
- 4 mogyoróhagyma (Salott)
- 800 g előfőzött gesztenye - Ponthier
- Szerecsendió - Gewürzgarten - Szerecsendió, egész 125 g
- Fahéj - Gewürzgarten - Fahéj őrölt 120 g-os üveg (Cassia fahéj / Indonézia) 120 g
- 100 ml fehérbor
- 1 liter zöldségalaplé - Gewürzgarten -Tiszta zöldségleves, instant por, hozzáadott glutamát nélkül 170 g
- 1 alma
- 250 ml tejszín
- 150 g crème épaisse - Crème Fraiche, Crème Épaisse, Normandie 39,4% zsír, 392 g
- 3 evőkanál citromlé
- Petrezselyem
- 200 g laskagomba
- 4 evőkanál mogyoró - Gewürzgarten - Mogyoró, egészben, blansírozva/hámozva 125 g
- Chilipehely - Gewürzgarten - Piros chili hüvely, enyhe, zúzott, 2-4mm 90 g
- Fehér szarvasgomba - Fehér téli szarvasgomba - Tuber magnatum
- Só - só & fűszersó
- Piment d''Espelette - Piment d´Espelette, Francia "Bors", chili por E.V. 15 g"
Elkészítés
1.
A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Vágjuk fel a gesztenyét, és adjuk hozzá a fazékhoz. Rövid ideig pároljuk. Ezután oltsuk le fehérborral, és várjuk meg, amíg a folyadék elfő. Adja hozzá a zöldségalaplevet. Ezután hámozza meg az almát, és apró kockákra vágva adja hozzá a lábashoz. Sóval, piment d'Espelette-tel és chilivel fűszerezzük, majd 10 percig pároljuk. Most adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még 5 percig. Ezután adjuk hozzá a crème épaisse-t, és botmixerrel pürésítsük finomra. Végül citrommal, sóval és borssal ízesítjük.
⠀⠀
2.
A feltéthez egy másik serpenyőben megpárolhatja az laskagombát. Adjuk hozzá a mogyorót, és pirítsuk további 5 percig, amíg a gomba megpuhul. Ízesítsük citrommal, sóval és chilivel. Most vágja finomra a petrezselymet, és díszítse vele a levest. Végül a tetejére bőséges szarvasgombát reszelünk.
A leves maradékát akár hetek múlva is fogyaszthatjuk fagyasztva! A leves három-négy napig eláll a hűtőszekrényben.
JÓ ÉTVÁGYAT!