Füstölt kacsamell mogyoróolajjal, parmezánnal
Gyors és egyszerű, kiemelkedő hatás.
Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- kacsamell szeletek (egy kacsamell kb. 3-4 adaghoz elegendő), - Kacsamell, melegen füstölt kb. 350 g
- 1 evőkanál Gewürzgarten áfonya, - Gewürzgarten Vad áfonya, hidegen keverve, citromlével és rummal 225 ml
- 3 evőkanál bio majonéz, - Curtice Brothers, BIO
- 1 fröccsentés Chardonnay ecet, FORVM, - Chardonnay-ecet, Fahordóban érlelt FORVM, 250 ml
- 2-3 fröccsentés mogyoróolaj, pörkölt, La Tourangelle, - Mogyoróolaj, pörkölt, La Tourangelle 250 ml
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g parmezán, - Grana Padano, 1.minőség, 16 hónapos, OEM, 350 g
- 180 g gomba, barna Champignon
- 1 marék Rukkola
- olaj, - Extra szűz olívaolaj BOS FOOD, Görögország, Lakudia 250 ml
- só
- bors
- kovászolt kenyér
Elkészítés
1.
Forraljon fel bő sós vizet, és főzze benne a linguine-t al dente-re.
2.
Az áfonyát, a majonézt, a sót, a borsot és az ecetet botmixerrel krémesre pürésítjük. A gombát felszeleteljük, és olajban megpirítjuk. Szeleteljen fel kovászos kenyeret, és pirítsa meg egy grillserpenyőben. Dörzsölje be a kenyérszeleteket egy gerezd fokhagymával.
3.
Kenje meg a kenyérszeleteket áfonyás majonézzel, szórja meg langyos gombával, majd terítse rá a kenyérre a rukkolát és a kacsamell szeleteket. Végül reszelt parmezánnal, egy csepp mogyoróolajjal és friss borssal fejezzük be.
JÓ ÉTVÁGYAT!