Céklás Rizottó
Hihetetlenül finom, gyorsan tálalható és igazi szemet gyönyörködtető - ez a céklás rizottó recept nem hagy kívánnivalót maga után! Rendkívül krémes, aromás és ropogós, pácolt céklával kombinálva egy álom.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc.
A rizottó egy népszerű olaszországi rizsétel, amely szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Különösen azt szeretjük benne, hogy a rizottó annyira sokoldalúan felhasználható. A legkülönfélébb kombinációkat próbáltuk már ki. Ez a céklás rizottó az egyik kedvencünk. Receptünkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheti el ennek a klasszikus ételnek a tökéletes variációját.
Hozzávalók
Az ételhez
- 5 evőkanál olívaolaj, - Extra szűz olívaolaj, Plora Prince of Crete, Kréta 500 ml
- Chardonnay ecet, - Chardonnay-ecet, Fahordóban érlelt FORVM, 250 ml
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rózsaszín rizs, - Lotao - Glam of Wedding Pink, rózsaszínű rizs, India, BIO 300 g
- Fehérbor a leöntéshez
- 1 l zöldségleves , - 2 teáskanál fűszerpaszta "zöldségleves" - Altes Gewürzamt
- 75 ml céklalé, - Cawston Press 1 l
- 50 g vaj
- 75 g parmezán, - Parmigiano Reggiano, 1. minőségű, legalább 24 hónapos, OEM. 350 g
- Rózsaszín sópehely, - Ausztrália Murray folyó só - rózsaszín só pehely 200 g
- Bors fűszerkeverék, - Melange Noir, Altes Gewürzamt 80 g
- 3 gumó főtt cékla
- 3 szál kakukkfű
- Dió
- Metélőhagyma
Elkészítés
1.
Készítse el a zöldséglevest a fűszerpasztával, és forralja fel. Hámozza meg a hagymát, és vágja apró kockákra. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagymát. Tépkedjük le a kakukkfűleveleket, és adjuk hozzá. Amikor a hagyma áttetsző, hozzáadjuk a rizst, és 2 percig pároljuk.
Öntse fel a fehérborral, és kevergetve párolja addig, amíg a bor majdnem el nem forr. Adjunk hozzá egy kanál zöldséglevest, és redukáljuk le. Ismételje ezt addig, amíg az összes alaplé fel nem forrt, és a rizsszemek al dente nem lesznek. Végül adjuk hozzá a céklalevet. Nagyon fontos: a folyamat során folyamatosan keverjük!
3.
Ezután keverje bele a reszelt parmezánt és a vajat, hogy a rizs krémes és fényes legyen.
4.
A céklát kockákra vágjuk, és olívaolajjal és chardonnay ecettel pácoljuk. Sóval és borssal fűszerezzük. Rendezze a rizottó rizst egy tányérra, díszítse a céklakockákkal, néhány dióval és metélőhagymával, végül ízesítse sópehellyel és borssal.
JÓ ÉTVÁGYAT!