Jackfruit BAOS sütőtökös mangó salátával

2021.07.01

Mi az a Baos? A Baos vietnami, párolt zsemle. Hihetetlenül finom és VEGÁN egyszerre. Hogyan készítheti el ezeket saját maga, és mivel szolgálják fel? Megtudhatja ebből a receptből!

Hozzávalók

Az ételhez

Elkészítés

1.
A lisztet a sütőporral, egy kevés sóval és a kókusztejjel gyúrjuk tésztává. Ezután formázza tekercsbe, és ossza 8 egyforma méretű golyóra.

2.
A gombát és a jackfruitot apróra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a chilit apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy serpenyőben kevés olajon süssük meg az egészet. Amikor minden enyhén megbarnult, és a gomba összement, adjunk hozzá egy kis Hoi Sin szószt és egy korty vizet vagy alaplevet, ha szükséges, a kívánt nyálkásság eléréséig. Minél tovább főzünk, annál inkább a pulled pork felé megy. Amikor a töltelék egy kicsit kihűlt, a tésztagolyókat a kezünkkel ellapíthatjuk, és megtöltjük őket. Ezután nyomja a tésztát erősen az alja felé. A golyókat most egy kis sütőpapírra vagy egy muffinformába helyezhetjük, és forró vízre helyezhetjük őket egy gőzölőbe. Körülbelül 12-15 perc gőzölés után a kókuszgolyóknak puhának és bolyhosnak kell lenniük. 

3.
A sütőtök salátához reszelje le a sütőtököt durva reszelőn. Ezután fűszerezzük a mangópürével, sóval, ecettel, cukorral, borssal és szezámolajjal. A chiliszószt ízlés szerint használhatjuk, mi tüzesebben szeretjük, ezért legalább 3 evőkanálnyit használjunk. Összegyúrás után kész. A korai póréhagyma és a chiligyűrűk tökéletesen illenek hozzá, de a koriander vagy a szezámmag is. Ha szeretné, a maradék hoi sin szószt is felhasználhatja mártogatásra.

JÓ ÉTVÁGYAT!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el