Jackfruit BAOS sütőtökös mangó salátával
Mi az a Baos? A Baos vietnami, párolt zsemle. Hihetetlenül finom és VEGÁN egyszerre. Hogyan készítheti el ezeket saját maga, és mivel szolgálják fel? Megtudhatja ebből a receptből!
Hozzávalók
Az ételhez
- 400 ml kókusztej, - Aroy-D
- 200 g Jackfruit, fiatal, sós lében tartósítva, 500g (Atg. 300g), - Who's Jack, BIO
- 2-3 evőkanál Hoi Sin szósz, - Hoi Sin 250ml Yeos
- 5 evőkanál Thomas Rink Mangó püré natúr, - RINK, 850 g
- Szezámolaj ízlés szerint, pörkölt, 150ml, Yeos
- 1-3 evőkanál Sriracha chiliszósz, gyömbérrel, csípős, 455ml, Flying Goose
- 4 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál bio japán rizsecet, 250ml, Clearspring, BIO
- 1 hüvelykujjnyi darab gyömbér
- 1 csokor korai metélőhagyma
- 1 darab chili
- 300 g vegyes gomba
- 500 g búzaliszt
- 300 g sütőtök
- Só
- Bors, - Gewürzgarten
Elkészítés
1.
A lisztet a sütőporral, egy kevés sóval és a kókusztejjel gyúrjuk tésztává. Ezután formázza tekercsbe, és ossza 8 egyforma méretű golyóra.
2.
A gombát és a jackfruitot apróra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a chilit apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy serpenyőben kevés olajon süssük meg az egészet. Amikor minden enyhén megbarnult, és a gomba összement, adjunk hozzá egy kis Hoi Sin szószt és egy korty vizet vagy alaplevet, ha szükséges, a kívánt nyálkásság eléréséig. Minél tovább főzünk, annál inkább a pulled pork felé megy. Amikor a töltelék egy kicsit kihűlt, a tésztagolyókat a kezünkkel ellapíthatjuk, és megtöltjük őket. Ezután nyomja a tésztát erősen az alja felé. A golyókat most egy kis sütőpapírra vagy egy muffinformába helyezhetjük, és forró vízre helyezhetjük őket egy gőzölőbe. Körülbelül 12-15 perc gőzölés után a kókuszgolyóknak puhának és bolyhosnak kell lenniük.
3.
A sütőtök salátához reszelje le a sütőtököt durva reszelőn. Ezután fűszerezzük a mangópürével, sóval, ecettel, cukorral, borssal és szezámolajjal. A chiliszószt ízlés szerint használhatjuk, mi tüzesebben szeretjük, ezért legalább 3 evőkanálnyit használjunk. Összegyúrás után kész. A korai póréhagyma és a chiligyűrűk tökéletesen illenek hozzá, de a koriander vagy a szezámmag is. Ha szeretné, a maradék hoi sin szószt is felhasználhatja mártogatásra.
JÓ ÉTVÁGYAT!