Szarvasgombás tészta
Szarvasgombával szinte mindent finomítani lehet - de mi leginkább a frissen főtt tésztánál részesítjük előnyben. És nem is kell nehézkesnek lennie. Mindent frissen főzünk, és ha jó kedvünk van, még saját tésztát is készítünk. De ez is könnyebb lehet. A "Pasta Sassella" finom tésztaival és házi szarvasgombás tejszínes mártással az étel könnyebb és gyorsabb, mint bármelyik készétel.
Nem hiszed? Próbáld ki. És ha van rá időd, főzz a szószt az alapoktól.
Hozzávalók
Az ételhez 4-6 személyre
- 500 g tagliatelle, - Granoro Tagliatelle tojással, 6 mm, szalagos tésztafészek, No.116 (500 g)
- 1 kis hagyma
- 50 g vaj
- 100 ml száraz fehérbor, - Főzőbor, fehér, 10%, Olasz 2 l
- 150 ml zöldség vagy csirke húsleves, - CHEF Premium Koncentrátum - Baromfi alaplé, folyékony
- 180 g szarvasgomba krém, - Marco Zingone´s Szarvasgombamártás 225 ml
- 100 ml tejszín
- Bőséges friss szarvasgomba (magnatum, uncinátum vagy aestivum)
Elkészítés
1.
Bő vízben a tésztát a csomagon található utasítás szerint kezdjük el főzni Al dente-re
2.
Közben a medvehagymát apróra vágjuk, és vajon mérsékelt tűzön megdinszteljük, fehérborral felöntjük és a felére redukáljuk. Hozzáadjuk a zöldség vagy csirke alaplevet, és felforraljuk.
3.
Most adjon hozzá egy pohár szarvasgombás krémet és a tejszínt, forralja fel, és ízlés szerint fűszerezze tengeri sóval és tört fehér borssal.
4.
Tippünk: Hagyjuk a főtt tésztát 2-3 percig áztatni a mártásban, majd rendezzük el és fejezzük be a tálalást frissen reszelt szarvasgombával.
JÓ ÉTVÁGYAT!