Sáfrányos Linguine szardellával, dióval és buggyantott tojással 

2021.08.17

Egy példa arra, hogy a tészta sohasem unalmas?  A válasz: Fűszeres sáfrányos linguine szardellával, dióval és buggyantott tojással. Ebben a receptben a datolya édessége tökéletes kontrasztot alkot a sós szardellával. Ehhez adjuk hozzá a fűszernövények balzsamos frissességét és a fokhagyma, a mogyoróhagyma és a dió pörkölt aromáit. Már az első villa elárulja a kompozíció páratlan ízét. Könnyen elkészíthető és mindössze 25 perc alatt kész!

Hozzávalók

Az ételhez 4 személyre

Díszítés

  • 3 evőkanál apróra vágott fűszernövény (kapor, petrezselyem, bazsalikom és metélőhagyma)

Elkészítés

1.
Forraljon fel bő sós vizet, és főzze benne a linguine-t al dente-re.

2.
A diót törjük apró darabokra, és pirítsuk meg egy serpenyőben.

Közben a fokhagymát és a mogyoróhagymát apróra vágjuk, és egy kis lábosban a vajon áttetszőre pároljuk. Keverje össze a fűszerpasztát a vízzel, és oltsa le az egészet a zöldségalaplével. Adjuk hozzá a pirított diót, a szardellát, a sáfrányszálat és a datolyaszirupot. Keverjük bele a linguine-t, és fűszerezzük sóval és borssal.

3.
A buggyantott tojásokhoz forraljon fel bő vizet egy lábasban. Ezután adjuk hozzá az ecetet. Keverje meg a vizet egy kanállal vagy habverővel, hogy örvényt hozzon létre. Törje a tojásokat egyenként a forrásban lévő vízbe. Hagyjuk állni 3-5 percig alacsony hőfokon. Ha az edény elég széles, egyszerre több tojást is lehet párolni. Kevésbé gyakorlott emberek a tojásokat egymás után is meg tudják főzni.

4.
Rendezzük el a linguine-t 4 tányéron, mindegyikre tegyünk egy-egy párolt példányt, díszítsük a fűszernövényekkel, és tálaljuk. 

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el