Sáfrányos Linguine szardellával, dióval és buggyantott tojással
Egy példa arra, hogy a tészta sohasem unalmas? A válasz: Fűszeres sáfrányos linguine szardellával, dióval és buggyantott tojással. Ebben a receptben a datolya édessége tökéletes kontrasztot alkot a sós szardellával. Ehhez adjuk hozzá a fűszernövények balzsamos frissességét és a fokhagyma, a mogyoróhagyma és a dió pörkölt aromáit. Már az első villa elárulja a kompozíció páratlan ízét. Könnyen elkészíthető és mindössze 25 perc alatt kész!
Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- 400 g Sáfrány Linguine, - Morelli 1860 Linguine, Sáfránnyal & Búzacsírával 250 g
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kis mogyoróhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 60 g dióbél
- 4 evőkanál fehérborecet, - Fehérborecet, 6% sav, Percheron 500 ml
- 4 tojás
- 1 teáskanál fűszerpaszta "zöldségleves" - Altes Gewürzamt
- 250 ml víz
- 0,2 g sáfrányszál - Altes Gewürzamt
- 1 doboz szardella - Ortiz
- Bors fűszerkeverék "Sieben" - Altes Gewürzamt
- 2 evőkanál datolyaszirup, - Datoly szirup 450 g, alternatívaként: 2 evőkanál juharszirup
Díszítés
- 3 evőkanál apróra vágott fűszernövény (kapor, petrezselyem, bazsalikom és metélőhagyma)
Elkészítés
1.
Forraljon fel bő sós vizet, és főzze benne a linguine-t al dente-re.
2.
A diót törjük apró darabokra, és pirítsuk meg egy serpenyőben.
Közben a fokhagymát és a mogyoróhagymát apróra vágjuk, és egy kis lábosban a vajon áttetszőre pároljuk. Keverje össze a fűszerpasztát a vízzel, és oltsa le az egészet a zöldségalaplével. Adjuk hozzá a pirított diót, a szardellát, a sáfrányszálat és a datolyaszirupot. Keverjük bele a linguine-t, és fűszerezzük sóval és borssal.
3.
A buggyantott tojásokhoz forraljon fel bő vizet egy lábasban. Ezután adjuk hozzá az ecetet. Keverje meg a vizet egy kanállal vagy habverővel, hogy örvényt hozzon létre. Törje a tojásokat egyenként a forrásban lévő vízbe. Hagyjuk állni 3-5 percig alacsony hőfokon. Ha az edény elég széles, egyszerre több tojást is lehet párolni. Kevésbé gyakorlott emberek a tojásokat egymás után is meg tudják főzni.
4.
Rendezzük el a linguine-t 4 tányéron, mindegyikre tegyünk egy-egy párolt példányt, díszítsük a fűszernövényekkel, és tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!