Halibut füstölt rizzsel és sült paradicsommal
A Halibut a legnagyobb laposhal. A hal nevét tiszta fehér hasának köszönheti. Ezt a laposhalak "vak oldalának" is nevezik, mivel a szemek csak az egyik oldalon vannak. A norvég fjordok mélyén, tiszta és hideg vízben tenyésztett, 3-7 kilogrammos súlyt is elér. Ebben a méretben ideális az íze. A grönlandi laposhal könnyű és különösen zsenge húsa miatt nagyon népszerű hal. A topszakácsok is újra és újra inspirálódnak belőle. Az enyhe, finom íz és a finom állag a borjúhúsra emlékeztet.
Nehézség: közepes, elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók
Hal
- 2 Halibut filé
- 25 g vaj
- olaj a sütéshez
- 1 szál kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
Rizs / paradicsom
- 140 g rizs, Lotao - Oriental Sensation Smoked, füstölt fehér rizs, India, BIO 300 g
- 180 ml víz
- 300 g cseresznyeparadicsom és kis szőlőparadicsom
- 60 ml olívaolaj, Extra szűz olívaolaj BOS FOOD, Görögország, Lakudia 750 m
Borjúhab
- 20 ml borjúhúsleves, Chef Koncentrátum - borjúalaplé, folyékony, 200 ml
- 150 ml tejszín
- 350 ml víz
- 25 g vaj
- csipetnyi szójalecitin
- só & bors
Elkészítés
1. A paradicsomokat félbevágjuk, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük, és egy tepsibe tesszük. Süssük a sütőben 170 °C-on 35 percig. Főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint.
2.
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a borjúhúslevest, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
3.
Szárítsa meg a laposhalat, és mindkét oldalát süsse meg. Végül adjuk hozzá a vajat, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és a filéket forró vajjal arouse (locsoljuk át vajjal). Végül mixelje össze a borjú habját a hideg vajjal.
4.
a tányér közepére helyzzünk rizst, majd a tetejére a laposhalat. Tegye rá a sült paradicsomokat és akakukkfüves halvajat, utána öntse körbe ízlésesen borjúhabbal. Só-Bosr ízlés szerint
JÓ ÉTVÁGYAT.....