Egy tökéletes vaníliás-kenyérpuding 

2024.02.05

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el, az ikonikus kenyérpuding.

Az évek során ez a hagyományos sütemény a világ számos háztartásában és éttermében igazi klasszikussá vált. A kenyérpudingot nemcsak krémes állaga és édes íze teszi különlegessé, hanem az is, hogy milyen sokféle receptet lehet felhasználni az elkészítéséhez. Az egyszerű mazsolával készült változatoktól a csokoládéval vagy gyümölccsel készült luxus változatokig - minden ízlésnek találunk valamit. Különleges kenyérpuding receptünk azonban kiemelkedik a többi közül. Kenyérkockákból, tejtermékekből és tojásból álló keverékünk fő összetevőjeként természetes vaníliát használunk. A valódi vanília használata biztosítja, hogy a puding minden egyes falatja egy csipetnyi exkluzivitást tartalmazzon. A természetes vanília hozzáadása nemcsak ellenállhatatlanul édes illatot és ízt ad a pudingnak, hanem hihetetlenül lágyságot is. Minden villa szó szerint átsiklik ennek a mennyei desszertnek a selymes rétegei között - igazi ünnep az érzékek számára.

A természetes vanília használata a kenyérpuding receptünkben azonban nem csupán ízbeli, hanem tudatos választás is. A mesterséges ízesítőkkel vagy adalékanyagokkal ellentétben a valódi vaníliarúdból készült alapanyagunk nem tartalmaz felesleges vegyszereket vagy ízfokozókat.

Hozzávalók

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra

A kenyeret vagy croissantot vágjuk nagy darabokra. Használjon kissé szikkadt - legalább egynapos - kenyeret vagy croissantot.

Helyezze a kenyérdarabokat egy tepsibe.

A tejszínt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás vida podot keverje össze habverővel. Öntsük a keveréket a kenyérre.

Helyezze a fehér csokoládékockákat a kenyérdarabok közé.

Tegyük a sütőbe, és 170 °C-on 40 percig süssük, amíg a kenyérpuding felülete aranybarna nem lesz.

Ha a kenyérpuding elkészült, porcukorral és vaníliaporral meghintjük.

A mascarpone-hoz keverj néhány vaníliamagot, amit a kenyérpuding minden egyes adagja mellé vagy tetejére tálalhatsz. Ha tetszik, a pudingot vaníliafagylalttal tálaljuk.

Ha szeretné, a kenyérpuding tetejére fagylalt helyett finom, házi készítésű crème anglaise-t is tehet.

Íme a recept:

Keverjen össze 350 ml tejet, 150 ml tejszínt és egy vaníliarudat. Forraljuk fel a keveréket egy serpenyőben. Óvatosan keverje össze a tojássárgáját (120 g) és a cukrot (100 g) a serpenyőben, amíg minden egyforma hőmérsékletű nem lesz. Főzzük és keverjük, amíg a keverék besűrűsödik.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.

Missy a Missy's Kitchenből nemrégiben ellátogatott a konyhánkba, és Rubennel közösen készített egy rendkívüli csirkés curryt. Készen állsz egy friss csavarra az ételedben? Missy calamansi krémmel készült receptje pont megfelelő lehet! A fűszeres curry klasszikus ízvilágát ötvözi a calamansi, egy Délkelet-Ázsiából származó egzotikus citrusféle...

Észrevételeit ide küldheti.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el