Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra
A kenyeret vagy croissantot vágjuk nagy darabokra. Használjon kissé szikkadt - legalább egynapos - kenyeret vagy croissantot.
Helyezze a kenyérdarabokat egy tepsibe.
A tejszínt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás vida podot keverje össze habverővel. Öntsük a keveréket a kenyérre.
Helyezze a fehér csokoládékockákat a kenyérdarabok közé.
Tegyük a sütőbe, és 170 °C-on 40 percig süssük, amíg a kenyérpuding felülete aranybarna nem lesz.
Ha a kenyérpuding elkészült, porcukorral és vaníliaporral meghintjük.
A mascarpone-hoz keverj néhány vaníliamagot, amit a kenyérpuding minden egyes adagja mellé vagy tetejére tálalhatsz. Ha tetszik, a pudingot vaníliafagylalttal tálaljuk.
Ha szeretné, a kenyérpuding tetejére fagylalt helyett finom, házi készítésű crème anglaise-t is tehet.
Íme a recept:
Keverjen össze 350 ml tejet, 150 ml tejszínt és egy vaníliarudat. Forraljuk fel a keveréket egy serpenyőben. Óvatosan keverje össze a tojássárgáját (120 g) és a cukrot (100 g) a serpenyőben, amíg minden egyforma hőmérsékletű nem lesz. Főzzük és keverjük, amíg a keverék besűrűsödik.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!