Cékla Carpaccio & Gorgonzola picate
Cékla és gorgonzola, ez igazán jól harmonizál egymással. Vannak olyan visszatérő ételek és kombinációk, amelyek egyszerűen nem öregszenek. Ami azonban egy kicsit öregebbé válik, az a Palzola Gorgonzola hagyományos előállítása.
Palzola - olasz sajtüzem hagyományokkal
A Palzola esetében fontos a nagy különbség az ipari termelés szokásos szabályait követő sajt és a Gorgonzola között. Ez utóbbi célja, hogy az abszolút minőség és presztízs jellemzőivel jelenjen meg a piacon, amit a számos díj is megerősít. Ez egy olyan elkötelezettség eredménye, amely a gyárban dolgozókat kora reggeltől fogva egyesíti. Itt a tejet azonnal és gondosan feldolgozzák, hogy megteremtsék a megfelelő feltételeket a hosszú termelési folyamathoz.
Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- Cékla, főzve és hámozva
- Gorgonzola Picante, - Gorgonzola Picante (kék sajt), DOP, Palzola, kb. 750 g
- Mandula, pörkölt, - Mandula, édes, egész, fehér, GEWÜRZGARTEN, 125 g
- Só, - NORDUR, Tengeri só pehely, Izland 125 g
- Bors, - Gewürzgarten - Bors, fekete, egész 120 g
- Serious Taste ''the scrub - Yuzu Cashew'', - Serious Taste ´´the scrub - Yuzu Cashew´´, 100 g
- Tépett petrezselyemlevél
- Citromlé
- Ólívaolaj, - Extra szűz olívaolaj BOS FOOD ", Görögország, Lakudia 750 ml"
Elkészítés
1.
A céklát konyhai szeletelővel vékonyan felszeleteljük. Óvatosan pácoljuk be sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal, majd rendezzük el egy tányéron.
2.
A gorgonzolát darabokra tépkedjük, és a céklára kenjük. A pirított mandulát terítsük el a céklán, és szórjuk meg a Serious Taste ''the scrub - Yuzu Cashew''-va
3.
A petrezselymet egy kis tálban sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal pácoljuk be, majd tegyük a cékla közepére.
JÓ ÉTVÁGYAT!