Bolyhos, pufók élvezet SAINT HONORE

2024.04.09

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült. 


Hozzávalók

Choux tészta

Karamell

  • 50 g vaj
  • 125 ml víz
  • 75 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 leveles tészta
  • 1/3 csésze cukor
  • 1/3 csésze víz
  • 2/3 tejszín
  • 2 tojás
  • 1/2 vaj

Creme Patissiere

Creme Chantilly

  • 1 csésze tej
  • 1 vanília rúd
  • 1/3 csésze cukor 
  • 4 EK liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 3 EK cukor
  • 1 vanília rúd
  • 1/2 csésze mascarpone
  • 2 csésze tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 1 lapzselatin


Elkészítés

Choux tészta

A vizet és a vajat addig melegítjük, amíg fel nem olvad.

Öntsük bele a lisztet. Keverjük a tésztát, amíg már nem ragad a serpenyőhöz.

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojásokat, és keverjük jól össze előzetesen.

A tésztát kis halmokat formázva sütőlemezre adagoljuk, és addig sütjük, amíg aranybarnára sül.

Karamell

Keverje a cukrot és 1/3 csésze vizet egy lábasban közepes lángon, amíg a cukor feloldódik.

Emeljük a hőfokot magasra, és főzzük addig, amíg a szirup mély borostyánszínű nem lesz.

Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük bele a vajat.

Mártsa a profiterolok tetejét a karamellbe.


Creme Patissiere

Melegítsük fel a tejet. Egy tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet és a tojássárgáját. 

Amint a tej forró és gőz száll fel, adjuk hozzá a vaníliarudat. Ezután öntsük a tej felét a tojásos keverékhez, közben a tojásos keveréket erőteljesen felverjük. Öntsük bele a maradék tejet.

Öntsük vissza ugyanabba a serpenyőbe, és közepes lángon főzzük 5 percig, állandóan kevergetve. Amint a krém pudingszerűvé kezd válni, gyorsan vegye le a tűzről.

Hagyja a tésztakrémet a hűtőben kihűlni.

Creme Chantilly

Tegyük a tejszínt, a mascarponét és a vaníliás vida pépet egy tálba. Keverjük bele a cukrot, hogy feloldódjon.

A tejszínt keverőgéppel felverjük.

Oldja fel a zselatint 2 evőkanál hűtött vízben, és keverje össze a kettőt.

Együtt ezt gyorsan keverje bele a tejszínbe, és keverőgéppel verje kemény habbá.

Felépítés

A karamellt a leveles tésztára kenjük egy szórófejes zacskó segítségével.

Töltsük meg a profiterolokat a crème patisserie-vel. Helyezzük őket a leveles tészta köré.

A St Honoré hegyével a tejszínhabot sugárirányú mozdulatokkal a tésztakrémre halmozzuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!


A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.

Missy a Missy's Kitchenből nemrégiben ellátogatott a konyhánkba, és Rubennel közösen készített egy rendkívüli csirkés curryt. Készen állsz egy friss csavarra az ételedben? Missy calamansi krémmel készült receptje pont megfelelő lehet! A fűszeres curry klasszikus ízvilágát ötvözi a calamansi, egy Délkelet-Ázsiából származó egzotikus citrusféle...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el