Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...
Bolyhos, pufók élvezet SAINT HONORE
Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Hozzávalók
Choux tészta
Karamell
- 50 g vaj
- 125 ml víz
- 75 g liszt
- 2 tojás
- 1 leveles tészta
- 1/3 csésze cukor
- 1/3 csésze víz
- 2/3 tejszín
- 2 tojás
- 1/2 vaj
Creme Patissiere
Creme Chantilly
- 1 csésze tej
- 1 vanília rúd
- 1/3 csésze cukor
- 4 EK liszt
- 2 tojás sárgája
- 3 EK cukor
- 1 vanília rúd
- 1/2 csésze mascarpone
- 2 csésze tejszín
- 2 tojás sárgája
- 1 lapzselatin
Elkészítés
Choux tészta
A vizet és a vajat addig melegítjük, amíg fel nem olvad.
Öntsük bele a lisztet. Keverjük a tésztát, amíg már nem ragad a serpenyőhöz.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojásokat, és keverjük jól össze előzetesen.
A tésztát kis halmokat formázva sütőlemezre adagoljuk, és addig sütjük, amíg aranybarnára sül.
Karamell
Keverje a cukrot és 1/3 csésze vizet egy lábasban közepes lángon, amíg a cukor feloldódik.
Emeljük a hőfokot magasra, és főzzük addig, amíg a szirup mély borostyánszínű nem lesz.
Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük bele a vajat.
Mártsa a profiterolok tetejét a karamellbe.
Melegítsük fel a tejet. Egy tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet és a tojássárgáját.
Amint a tej forró és gőz száll fel, adjuk hozzá a vaníliarudat. Ezután öntsük a tej felét a tojásos keverékhez, közben a tojásos keveréket erőteljesen felverjük. Öntsük bele a maradék tejet.
Öntsük vissza ugyanabba a serpenyőbe, és közepes lángon főzzük 5 percig, állandóan kevergetve. Amint a krém pudingszerűvé kezd válni, gyorsan vegye le a tűzről.
Hagyja a tésztakrémet a hűtőben kihűlni.
Creme Chantilly
Tegyük a tejszínt, a mascarponét és a vaníliás vida pépet egy tálba. Keverjük bele a cukrot, hogy feloldódjon.
A tejszínt keverőgéppel felverjük.
Oldja fel a zselatint 2 evőkanál hűtött vízben, és keverje össze a kettőt.
Együtt ezt gyorsan keverje bele a tejszínbe, és keverőgéppel verje kemény habbá.
Felépítés
A karamellt a leveles tésztára kenjük egy szórófejes zacskó segítségével.
Töltsük meg a profiterolokat a crème patisserie-vel. Helyezzük őket a leveles tészta köré.
A St Honoré hegyével a tejszínhabot sugárirányú mozdulatokkal a tésztakrémre halmozzuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései
Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!
Karácsonyi sült körtetorta
Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...
Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...
Alziari olívaolaj: Dél-Franciaország íze.
Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.