A tökéletes sütőtökös rizottó az éttermedben!

2024.10.15

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is elkápráztatja.

A sütőtökös rizottóban az a nagyszerű, hogy ízlésedre szabhatod. Gondold végig, hogy milyen további hozzávalók tehetnék még izgalmasabbá az ételedet. Talán vadsonkát vagy karamellizált hagymát szeretne hozzáadni - a kreativitásnak nincsenek határai!

Készülj fel, hogy lenyűgözd vendégeid egy krémes sütőtökös rizottóval, és hozd el az ősz meghittségét egyenesen a tányérra. A kényelem és a kifinomultság eme kombinációja felejthetetlen ízélményt nyújt. Szóval, kanálra fel, kész, gyerünk! Rázzuk fel a konyhát, és élvezzük az ősz illatait!

Elkészítés,

1. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk.

2. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Adjuk hozzá a rizottó rizst a serpenyőbe, és rövid ideig pirítsuk, amíg kissé beüvegesedik. Öntsük fel a fehérborral, és kevergetés közben főzzük el. Fokozatosan adjuk hozzá a sütőtök pürét, utána fokozatosan adagoljuk a meleg zöldséglevest a rizshez, hogy mindig éppen csak ellepje. Folyamatosan kevergetve addig adagoljuk az alaplevet, amíg a rizs krémes és al dente nem lesz (kb. 18-20 perc).

3. Vegye le a serpenyőt a tűzről. Keverjük bele a vajat és a reszelt parmezánt. Ízesítsük sóval és borssal.

4. Tálaljuk a rizottót tányérokra, és díszítsük tökmaggal és egy kevés olívaolajjal. Tipp: A Wiberg édes-savanyú tökös-almás chutney különlegesen feldobja a rizst! A végén egyszerűen kenje rá a forró rizottóra!

Jó étvágyat!


A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...

Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.