Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...
A tökéletes sütőtökös rizottó az éttermedben!

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is elkápráztatja.

A sütőtökös rizottóban az a nagyszerű, hogy ízlésedre szabhatod. Gondold végig, hogy milyen további hozzávalók tehetnék még izgalmasabbá az ételedet. Talán vadsonkát vagy karamellizált hagymát szeretne hozzáadni - a kreativitásnak nincsenek határai!
Készülj fel, hogy lenyűgözd vendégeid egy krémes sütőtökös rizottóval, és hozd el az ősz meghittségét egyenesen a tányérra. A kényelem és a kifinomultság eme kombinációja felejthetetlen ízélményt nyújt. Szóval, kanálra fel, kész, gyerünk! Rázzuk fel a konyhát, és élvezzük az ősz illatait!
Hozzávalók
Az ételhez
- 300 g risotto, Arborio Superfino, Risotto Rizs, Casa Rinaldi 1 kg
- 200 g tökpüré, Püré - sütőtök, cukrozatlan, fagyasztott 1 kg
- 1 hagyma, apróra kockázva
- 1 fokhagyma
- 1 liter zöldségalaplé, meleg, CHEF Premium Koncentrátum-Zöldségalap, folyékony
- 100 ml fehérbor (opcionális)
- 50 g parmezán, Parmigiano Reggiano, 1. minőségű, legalább 24 hónapos
- Tökmag, Stájer tökmag, héj nélkül termesztve, GEWÜRZGARTEN 140 g
- 3 EK tök Chutney, WIBERG Chutney, Tök & Alma, 390 g
- 2 EK vaj
- 2 EK olívaolaj, Extra szűz olívaolaj BOS FOOD, Görögország, Lakudia 750 ml
- Só & Bors
Elkészítés,
1. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk.
2. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Adjuk hozzá a rizottó rizst a serpenyőbe, és rövid ideig pirítsuk, amíg kissé beüvegesedik. Öntsük fel a fehérborral, és kevergetés közben főzzük el. Fokozatosan adjuk hozzá a sütőtök pürét, utána fokozatosan adagoljuk a meleg zöldséglevest a rizshez, hogy mindig éppen csak ellepje. Folyamatosan kevergetve addig adagoljuk az alaplevet, amíg a rizs krémes és al dente nem lesz (kb. 18-20 perc).
3. Vegye le a serpenyőt a tűzről. Keverjük bele a vajat és a reszelt parmezánt. Ízesítsük sóval és borssal.
4. Tálaljuk a rizottót tányérokra, és díszítsük tökmaggal és egy kevés olívaolajjal. Tipp: A Wiberg édes-savanyú tökös-almás chutney különlegesen feldobja a rizst! A végén egyszerűen kenje rá a forró rizottóra!
Jó étvágyat!



A céges blogunk legfrissebb bejegyzései
Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!
Karácsonyi sült körtetorta
Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...
Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...
Alziari olívaolaj: Dél-Franciaország íze.
Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.