Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...
Tányéron a tavasz: Tőkehal, zöld tönkölybúzával, homoktövissel és medvehagymával.
Itt a tavasz, és új, finom ízeket hoz a tányérra. Ma egy szezonális receptet mutatunk be. Tőkehal zöld tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával. Íze kiadós, és igazi csemege minden tavaszi lakomához.

A tőkehal az étel fő összetevője.
A tavasz egy új tőkehalételt hoz nekünk, amely tele van finom összetevőkkel! A tőkehalat tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával kombináltuk, hogy egy egyedi ételt hozzunk létre, amely tavaszt hoz a tányérjára. Ezeknek az összetevőknek a kombinációja egy fűszeres és zamatos ételt hoz létre, amely el fogja gyönyörködtetni Önt.

Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- 4 db Tőkehal filé, szálka & bőr nélkül
- 350 g Tönkölybúza, - Freekeh (Farik, Frikeh, Firik) - zöld, pörkölt, hengerelt durumbúza, 700 g
- 330 g Hömöktövis püré, - Püré / pép - Homoktövis, finom préselt 680 g
- Homoktövis bogyók, egészben, szárítva, - Homoktövis bogyók, egészben, szárítva, Gewürzgarten 60 g
- 140 g Sós vaj
- 60 g Medvehagyma levelek, szárítva, apróra vágva, - Medvehagyma levelek, szárítva, morzsolt, BIO 100 g
- 260 g Pankómorzsa
- Sóvirág, - NORDUR, Tengeri só pehely, Izland 250 g
- Bors fűszerkeverék, - Bors fűszerkeverék "Melange Noir", Altes Gewürzamt 80 g
- Tetszés szerinti színes zöldségek, pl. zöld spárga, brokkoli, mini kukorica.
Elkészítés
0.
Zöldtönkölyt először leöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízzel hagyjuk megduzzadni, egy éjszakán át a hűtőben.
1.
Zöldtönkölyt az áztatóvízzel együtt megfőzzük. Így a főzési idő mindössze 10-15 perc.
2.
Forraljuk fel a homoktövis pürét egy kis lábasban. Ízesítsük egy kevés fehérborral és sóval. Ezután Blansírozzuk a zöldségeket.
A medvehagymás kéreghez
Forró serpenyőben kb. 100 g sós vajat barnára sütünk. Tegyük a pankót és a szárított hagymaleveleket egy tálba. Adjuk hozzá a barna vajat. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze az egészet.
3.
Tőkehal
A tőkehalat szárazra töröljük, és mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Melegítsük fel a sós vajat egy serpenyőben, és süssük meg a tőkehalat mindkét oldalát röviden. Tegyük egy tepsibe, és helyezzük rá a medvehagymás kéreget.
Tegyük a halat a medvehagymás kéreggel a sütőben felső hőfokozatú grillsütővel, amíg barnára sül.
4.
Rendezze el az összes összetevőt együtt egy tányéron. Csepegtesse köré a homoktövis pürét. Díszítse mikrozöldségekkel.
JÓ ÉTVÁGYAT!




Karácsonyi sült körtetorta
Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...
Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...