Tányéron a tavasz: Tőkehal, zöld tönkölybúzával, homoktövissel és medvehagymával.

2023.04.06

Itt a tavasz, és új, finom ízeket hoz a tányérra. Ma egy szezonális receptet mutatunk be. Tőkehal zöld tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával. Íze kiadós, és igazi csemege minden tavaszi lakomához.

A tőkehal az étel fő összetevője.

A tavasz egy új tőkehalételt hoz nekünk, amely tele van finom összetevőkkel! A tőkehalat tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával kombináltuk, hogy egy egyedi ételt hozzunk létre, amely tavaszt hoz a tányérjára. Ezeknek az összetevőknek a kombinációja egy fűszeres és zamatos ételt hoz létre, amely el fogja gyönyörködtetni Önt.

Hozzávalók

Az ételhez 4 személyre

Elkészítés

0.

Zöldtönkölyt először leöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízzel hagyjuk megduzzadni, egy éjszakán át a hűtőben.

1.

Zöldtönkölyt az áztatóvízzel együtt megfőzzük. Így a főzési idő mindössze 10-15 perc.

2.

Forraljuk fel a homoktövis pürét egy kis lábasban. Ízesítsük egy kevés fehérborral és sóval. Ezután Blansírozzuk a zöldségeket.

A medvehagymás kéreghez

Forró serpenyőben kb. 100 g sós vajat barnára sütünk. Tegyük a pankót és a szárított hagymaleveleket egy tálba. Adjuk hozzá a barna vajat. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze az egészet.

3.

Tőkehal

A tőkehalat szárazra töröljük, és mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Melegítsük fel a sós vajat egy serpenyőben, és süssük meg a tőkehalat mindkét oldalát röviden. Tegyük egy tepsibe, és helyezzük rá a medvehagymás kéreget.

Tegyük a  halat a medvehagymás kéreggel a sütőben felső hőfokozatú grillsütővel, amíg barnára sül.

4.

Rendezze el az összes összetevőt együtt egy tányéron. Csepegtesse köré a homoktövis pürét. Díszítse  mikrozöldségekkel.

JÓ ÉTVÁGYAT!


Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el