Sirha LYON, a gasztronómia és a szállodaipar világeseménye.

2021.08.26

2000 kiállító és 300 séf 49 országból, valamint 24 verseny, köztük a Bocuse d'or és a World Pastry Cup: ez az idei SIRHA LYON programja, amely szeptember 23. és 27. között kerül megrendezésre. A vásár 20. kiadása levonja a tanulságokat a jelenlegi válságból és annak az élelmiszer-szolgáltatási ágazatra gyakorolt hatásából. A programot ennek megfelelően alakítjuk ki, hogy inspiráljon, megossza a legjobb gyakorlatokat és megfeleljen a szakemberek elvárásainak egy olyan ágazatban, amely jelentős változásokon megy keresztül. Számos újdonság kerül bemutatásra, amelyek minden eddiginél jobban megfelelnek a konyhai társadalmi és környezetvédelmi trendeknek. A vásár programjának és a kiállítók kínálatának középpontjában a fenntartható és "jobb élelmiszer" környezettudatos és példaértékű megközelítései állnak, amelyek az új SIRHA CONNECT digitális szolgáltatáshoz is kapcsolódnak.

"Az idei szeptemberi SIRHA LYON fontos mérföldkő lesz egy olyan iparág fellendülésében, amely nélkülözhetetlen a társadalom, a gazdaság, sőt, azt állítom, hogy az életünk szempontjából is" - mondja Olivier Ginon, a vásárt szervező GL events ügyvezető igazgatója. Meggyőződése, hogy a SIRHA LYON erős jelzést fog adni az iparág újraindítása és fellendülése szempontjából. Ez megnyitja az utat egy új vendéglátóipari vállalkozás előtt a Covid-19 utáni korszakban.

A legfontosabb események áttekintése.

ÚJ - Sirha Hub: A szakácsok forradalma, 100 ans d'émancipation de la cuisine kiállítás. Újszerű élmény, ahol a látogatók elmerülhetnek az élelmiszer-szolgáltatás történetében és a fejlődés nagy áramlataiban, hogy jobban megértsék a jelen kihívásait és jobban felkészüljenek a jövőre.

Új éttermi koncepciók: A Paul Bocuse Intézettel együttműködve két, a természettel összhangban lévő éttermi koncepciót mutatunk be. Sirha Cuisine Sylvestre (Sirha Erdei Konyha): egy egyedülálló erdő, ahol a látogatókat egy fatönkön vagy egy mohaágyon szolgálják fel a kulináris ételeket. Sirha Cuisine Refuge (Hütte konyha): hangulatos hegyi Hütte az erdő végén, ahol a látogatók ízletes minőségi termékeket kóstolhatnak egy pohár helyi bor kíséretében (az OEnothèque és az Inter Rhône együttműködésével).

Sirha Masters: A nagyszínpad az élelmiszer- és italszakemberek találkozóhelye. Különböző mesterkurzusokat és versenyeket tartanak itt, többek között: A Sirha Green Agora hét mesterkurzust kínál. Az olyan séfek, mint Morgane Raimbaud, Cyril Attrazic vagy Maxime Dubois, akik elkötelezettek a regionális és szezonális termékek beszerzése iránt, a termelőkkel közösen alkotnak recepteket autentikus termékekből (kecske, béka, mogyoró, sör, széna, csiga és ponty). Sirha Masters, 2021. szeptember 23., csütörtök

A World Burger Contest kiemeli az összetevők eredetét és minőségét, és az élelmiszer-pazarlás csökkentését tűzte ki célul. Sirha Masters, 2021. szeptember 24., péntek. A Francia sajtörökség népszerűsítése érdekében egy "1000 sajtos pizza" kerüljön be a Guinness Rekordok Könyvébe! Sirha Métiers de Bouche, 2021. szeptember 25., szombat.

Cukorművészeti Európa-bajnokság: Itt tizenkét jelentkező gyűlik össze a "férfidivat" témája köré, hogy rajzolt cukorból művészi alkotásokat hozzon létre. Sirha Maison de la Pâtisserie et de la Glacerie, szeptember 25., szombattól 2021. szeptember 27., hétfőig.

Az iparág három legnagyobb nemzetközi versenye.

A vásár öt napja alatt a legjobb vendéglátósok, cukrászok és szakácsok az "Espace des Chefs" (séfek tere) területén találkoznak az ágazat három legnagyobb nemzetközi versenyén: szeptember 23-án a Nemzetközi Catering Kupán, szeptember 24-25-én a Torták Világkupáján és szeptember 26-27-én a rangos Bocuse d'or versenyen, amelyet újraindítanak, hogy megerősítsék a kiválósági ötletek laboratóriumaként és a jövő éttermeinek inspirálásaként betöltött szerepét. Itt a világ 24 csapata fog versenyezni a Label Rouge marhahús és az elvitel (Take away) témakörében.

A SIRHA elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett.

A show új megközelítése a környezettudatosságról és a fenntarthatóságról szól, és 2019-től folytatja a kezdeményezéseket. Mintegy 400 kiállító mutatja be környezetbarát termékeinek kínálatát. Az élelmiszerfelesleget az élelmiszerbank gyűjti majd össze, míg az Aremacs egyesület a rendezvényipar számára útmutatást nyújt a hulladék csökkentésére, ártalmatlanítására és újrahasznosítására vonatkozóan. Az Eurexpo Lyon villamosenergia-fogyasztásának 100 százalékát ugyanilyen mértékben zöld energiaként visszatáplálják a hálózatba. A vásár sugárútjain újrahasznosított szőnyeget használnak, és a Valdelia környezetvédelmi szervezettel kötött partnerségnek köszönhetően a kiállítók fabútorai újrahasznosíthatók.

Új digitális szolgáltatás: Sirha Connect

A Sirha Food márka és a digitális ökoszisztéma részeként a SIRHA LYON új digitális szolgáltatást kínál: Sirha Connect. A cél az, hogy a kiállítók és a szakmai látogatók közelebb kerüljenek egymáshoz, és a kiállítás és a 24 verseny előtt, alatt és után találkozók, azonnali üzenetküldés és digitális üzleti találkozók révén összekapcsolódjanak. A helyi és környezetbarát csomagolt standok új szolgáltatása szintén megkönnyíti a kiállítók számára a tér kialakítását és beállítását.



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el