Tagliatelle zöld spárgával és garnélarákkal

2022.05.10

Nem tudunk betelni a spárgával. Szeretjük ezeket a finom szárakat minden elképzelhető elkészítési módban.

Hozzávalók

Az ételhez 6 személyre

Elkészítés, 

1.

Forraljon fel egy nagy fazék sós vizet a tésztához és a spárga blansírozásához.

Vágjuk le a spárga alsó harmadát. A maradékot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A spárgát forró vízben rövid ideig blansírozzuk, majd nagyon hideg vízben leöblítjük.

Egy forró serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, például a cseresznyeparadicsom olaját, és pirítsuk meg benne a fokhagymát, hagyjuk, hogy egy kicsit elszíneződjön.

2.

A kiolvasztott garnélarákot szárazra töröljük, és szintén megsütjük. Adjuk hozzá a blansírozott spárgát, és röviden pirítsuk meg.

Adja a tésztát a forrásban lévő vízhez.

Az egészet oltsuk le fehérborral és pároljuk.

Adjuk hozzá a crème fraîche-t, és keverjük össze

.

3.

Adja hozzá a tésztát a serpenyőbe, és forgassa össze az egészet. Adjon hozzá egy kevés tésztafőző vizet, és hagyja az egészet addig főni, amíg krémes mártássá nem válik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.



JÓ ÉTVÁGYAT!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el