Tagliatelle zöld spárgával és garnélarákkal

2022.05.10

Nem tudunk betelni a spárgával. Szeretjük ezeket a finom szárakat minden elképzelhető elkészítési módban.

Hozzávalók

Az ételhez 6 személyre

Elkészítés, 

1.

Forraljon fel egy nagy fazék sós vizet a tésztához és a spárga blansírozásához.

Vágjuk le a spárga alsó harmadát. A maradékot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A spárgát forró vízben rövid ideig blansírozzuk, majd nagyon hideg vízben leöblítjük.

Egy forró serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, például a cseresznyeparadicsom olaját, és pirítsuk meg benne a fokhagymát, hagyjuk, hogy egy kicsit elszíneződjön.

2.

A kiolvasztott garnélarákot szárazra töröljük, és szintén megsütjük. Adjuk hozzá a blansírozott spárgát, és röviden pirítsuk meg.

Adja a tésztát a forrásban lévő vízhez.

Az egészet oltsuk le fehérborral és pároljuk.

Adjuk hozzá a crème fraîche-t, és keverjük össze

.

3.

Adja hozzá a tésztát a serpenyőbe, és forgassa össze az egészet. Adjon hozzá egy kevés tésztafőző vizet, és hagyja az egészet addig főni, amíg krémes mártássá nem válik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.



JÓ ÉTVÁGYAT!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Ma egy olyan eszközről beszélünk, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat: a Microplane. A konyhai reszelőkről van szó. De nem lenne FOODCULINARY, ha nem a világ legjobb reszelőiről szólna: "Microplane".

SHAKSHUKA

2023.01.09

A shakshuka az egyik legkedveltebb közel-keleti étel. Észak-Afrikából és Izraelből származik, és évszázadok óta számos kultúrában sokféleképpen készítik és tálalják.

JULMUST HAVE

2022.12.19

Az első alkalom Julmust: Egy történet Svédországból

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el