Gesztenyeleves laskagombával és fehér szarvasgombával

2021.10.17

Nehézség: könnyű, Elkészítési idő: 40 perc.

A gesztenye egyszerűen az őszi és téli szezon része! Akár sütőben  vagy serpenyőben sütve, akár sós vízben főzve - mindig finom íze van, függetlenül attól, hogyan készítjük el.

A gesztenye rendkívül sokoldalúan felhasználható. Fogyasztható simán, ízletes köretként, pürésítve, vagy lisztté alakítva, sőt, akár desszertként is fogyasztható. Előételként különösen finom gesztenyeleves formájában! A gesztenyekrémleves az egyik kedvenc receptünk. Tökéletes melegítőnek a hideg napokon, vagy egy finom őszi menü bevezetőjeként. Ebben a receptben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni.


Hozzávalók

Az ételhez 4 személyre

Elkészítés

1.
A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Vágjuk fel a gesztenyét, és adjuk hozzá a fazékhoz. Rövid ideig pároljuk. Ezután oltsuk le fehérborral, és várjuk meg, amíg a folyadék elfő. Adja hozzá a zöldségalaplevet. Ezután hámozza meg az almát, és apró kockákra vágva adja hozzá a lábashoz. Sóval, piment d'Espelette-tel és chilivel fűszerezzük, majd 10 percig pároljuk. Most adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még 5 percig. Ezután adjuk hozzá a crème épaisse-t, és botmixerrel pürésítsük finomra. Végül citrommal, sóval és borssal ízesítjük.

⠀⠀

2.

A feltéthez egy másik serpenyőben megpárolhatja az laskagombát. Adjuk hozzá a mogyorót, és pirítsuk további 5 percig, amíg a gomba megpuhul. Ízesítsük citrommal, sóval és chilivel. Most vágja finomra a petrezselymet, és díszítse vele a levest. Végül a tetejére bőséges szarvasgombát reszelünk.

A leves maradékát akár hetek múlva is fogyaszthatjuk fagyasztva! A leves három-négy napig eláll a hűtőszekrényben.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el