Halibut füstölt rizzsel és sült paradicsommal

2021.08.24

A Halibut a legnagyobb laposhal. A hal nevét tiszta fehér hasának köszönheti. Ezt a laposhalak "vak oldalának" is nevezik, mivel a szemek csak az egyik oldalon vannak. A norvég fjordok mélyén, tiszta és hideg vízben tenyésztett, 3-7 kilogrammos súlyt is elér. Ebben a méretben ideális az íze. A grönlandi laposhal könnyű és különösen zsenge húsa miatt nagyon népszerű hal. A topszakácsok is újra és újra inspirálódnak belőle. Az enyhe, finom íz és a finom állag a borjúhúsra emlékeztet.

Nehézség: közepes, elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók

Hal

  • 2 Halibut filé
  • 25 g vaj
  • olaj a sütéshez
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma

Rizs / paradicsom

Borjúhab

Elkészítés

1.                                                                                                       A paradicsomokat félbevágjuk, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük, és egy tepsibe tesszük. Süssük a sütőben 170 °C-on 35 percig. Főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint.


2.
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a borjúhúslevest, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.

3.
Szárítsa meg a laposhalat, és mindkét oldalát süsse meg. Végül adjuk hozzá a vajat, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és a filéket forró vajjal arouse (locsoljuk át vajjal). Végül mixelje össze a borjú habját a hideg vajjal.

4.
a tányér közepére helyzzünk rizst, majd a tetejére a laposhalat. Tegye rá a sült paradicsomokat és akakukkfüves halvajat, utána öntse körbe ízlésesen borjúhabbal. Só-Bosr ízlés szerint

JÓ ÉTVÁGYAT.....

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el