Ínyenceknek! Kacsamell Narancsmártással & Lilakáposztával
Ínyencek figyelem! Tökéletes receptünk van egy finom kacsamellhez narancsos mártással és vöröskáposztával. Ez az étel valami nagyon különleges, és biztos, hogy az ínyencek kedvében fog járni. A kacsamell különösen finom és lédús hús.
Most van a legjobb alkalom a finom kacsamell megvásárlására. Üzletünk lehetőséget kínál Önnek kacsamell online rendelésére.
Food Culinary Kft: Exkluzív ételek
Online áruházunkban könnyedén kiválaszthatja a finomságokat, vagy személyes tanácsot kaphat telefonon. Hívjon minket a +36 70 718 7910 telefonszámon hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között. Szívesen beszélünk Önnel személyesen.
Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- 2 db kacsamell, - Hízott Kacsa mell magret "A" minőség, friss Magyar, 300/350
- Narancsolaj, - Gewürzgartenm, Narancsolaj repceolajban 250 ml
- Tengeri sópehely, - NORDUR, Tengeri só pehely, Izland 250 g
- Bors, - Gewürzgarten - Bors, fekete, egész 120 g
- 3 narancs, filézve, héja a mártáshoz
- Portói bor, - Graham´s - Fine Ruby Portói bor, 19%. 750 ml
- Demi Glace, - Sossenkönig - Demi Glace, konyhakész szósz, 250 ml
- Narancslekvár, - zselé finomra szeletelt narancshéjjal, Chivers 340 g
- Áfonya, - Gewürzgarten - Vörös áfonya, szárítva, kéntelenítve, cukrozva 120 g
- Fehér portói, - Graham´s - Fine White Portói bor, 19%. 750 ml
- 1 kg Eisenbergers vöröskáposzta
Elkészítés
1.
A kacsamell bőrét keresztben bevágjuk. Fűszerezze a húsoldalt. Ezután a kacsamellet egy serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk.
2.
Vegye ki a serpenyőből, és a 130-140 °C-os sütőben kb. 58 °C-os maghőmérsékletűre melegítse, majd hagyja pihenni 10 percig.
3.
Vegye ki a serpenyőből, és a 130-140 °C-os sütőben kb. 58 °C-os maghőmérsékletűre melegítse, majd hagyja pihenni 10 percig.
4.
A vöröskáposztát melegítsük fel egy lábasban, adjunk hozzá egy kevés narancslevet és néhány narancsfilét, majd ízesítsük. Tegyünk félre néhány filét a díszítéshez.
5.
Miután a kacsamell pihent, vágja fel, és szórja meg tengeri sópehellyel. Tálalja az egészet együtt egy tányéron. Tálaljuk az áfonyát egy kis tálban a vöröskáposztával.
JÓ ÉTVÁGYAT.