Füstölt lazac, mikrozöldségekből készült emulzióval

2023.07.06

A mikrozöldségeket mindenütt gyakran használják köretként. Véleményünk szerint jogosan. De a mikrozöldségek is megérdemlik, hogy kiemeljük őket abból a talán kissé unalmas létükből, hogy csak az ételek fölé szórják őket. Az apró, fiatal hajtások ugyanis sokféleképpen felhasználhatók. Legyen szó pestóról, olajról vagy salátáról. 

Elkészítés

1.

A mikrozöldséget a Gölles citromfűszerrel, sóval és a olívaolajjal együtt finomra pürésítjük botmixerrel vagy Thermomixerben, amíg sima emulzió nem lesz belőle.

2.

A citromokat szintén egy kevés olívaolajjal pürésítsük, amíg sima pürét nem kapunk.

3.

A füstölt lazacfilét feldaraboljuk, és kb. 3-4 cm széles szeletekre vágjuk.


4.

A fagyasztva szárított borsót aprítsuk fel egy kicsit. Ehhez röviden, néhány másodpercig pépesítse mozsárban és mozsárvesszővel dolgozza össze.

5.

Tálaláskor a Micogreens emulziót terítse szét egy tányéron. Tegyünk rá egy adag lazacfilét, és kenjük rá a sós citrompürét. A tetejére egy kis adag crme fraiche-t és egy szép adag kaviárt teszünk. Hagyja, hogy a borsó félreessen, és tálalja.

JÓ ÉTVÁGYAT!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...

Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el