Képzelje el a finom leveles tésztát egy ízletes töltelék köré tekerve, az ízek és textúrák harmonikus összjátéka, amely az érzékeit is megigézi. Ebben a kreációban az összetéveszthetetlen Branston Pickle és a krémes, aromás Mont d'Or sajt egy teljesen új ízélményt nyújt. Ez a leveles tésztacsiga nemcsak igazi szemet gyönyörködtető, hanem ízletes...
Füstölt lazac, mikrozöldségekből készült emulzióval
A mikrozöldségeket mindenütt gyakran használják köretként. Véleményünk szerint jogosan. De a mikrozöldségek is megérdemlik, hogy kiemeljük őket abból a talán kissé unalmas létükből, hogy csak az ételek fölé szórják őket. Az apró, fiatal hajtások ugyanis sokféleképpen felhasználhatók. Legyen szó pestóról, olajról vagy salátáról.

Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- 1 csomag Microgreens MIX "MiniGreenBox",
- 1 db Skót füstölt lazac, hátszín filé, hosszú, keskeny, vágatlan
- 1 db Imperial Auslese Kaviar Amur x Kaluga keresztezése (schrencki x dau) 50g, TOKHAL 50 g
- 1 db Angol Creme Fraiche, 39% zsír, 170 g
- 1 üveg Ecetes egész citrom, sózva 710 g
- 1 db Fagyasztva szárított borsó, egészben 150 g
- 1 üveg Citromos fűszeres balzsamecet 5% savasság, GÖLLES 250 ml
- 1 üveg Extra szűz olívaolaj BOS FOOD ", Görögország, Lakudia 750 ml"
Elkészítés
1.
A mikrozöldséget a Gölles citromfűszerrel, sóval és a olívaolajjal együtt finomra pürésítjük botmixerrel vagy Thermomixerben, amíg sima emulzió nem lesz belőle.
2.
A citromokat szintén egy kevés olívaolajjal pürésítsük, amíg sima pürét nem kapunk.
3.
A füstölt lazacfilét feldaraboljuk, és kb. 3-4 cm széles szeletekre vágjuk.


4.
A fagyasztva szárított borsót aprítsuk fel egy kicsit. Ehhez röviden, néhány másodpercig pépesítse mozsárban és mozsárvesszővel dolgozza össze.
5.
Tálaláskor a Micogreens emulziót terítse szét egy tányéron. Tegyünk rá egy adag lazacfilét, és kenjük rá a sós citrompürét. A tetejére egy kis adag crme fraiche-t és egy szép adag kaviárt teszünk. Hagyja, hogy a borsó félreessen, és tálalja.
JÓ ÉTVÁGYAT!


A céges blogunk legfrissebb bejegyzései
Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!
Karácsonyi sült körtetorta
Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...
Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...
Alziari olívaolaj: Dél-Franciaország íze.
Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.