A desszertek királynője! Vaníliás Crème Brûlée

2024.01.13

A Crème Brûlée világhírű és népszerű desszert, és joggal! A Crème Brûlée különlegessége, hogy otthon is könnyen elkészíthető. A természetes vanília nélkülözhetetlen összetevő, és a Vanillia Vida kiváló minőségű vaníliarúdjával a Crème Brûlée még finomabb és ízletesebb lesz, mint azt el tudná képzelni. Így hát minden további nélkül bemutatunk önnek egy fantasztikus receptet a házi Crème Brûlée-hez, amelyet felhasználhatsz, ha legközelebb vendégeket hív vacsorára. Jó szórakozást a kóstolásához!

Hozzávalók

A granitéhoz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 90 °C-ra.

Vágjuk fel a vaníliarudat, és távolítsuk el a pépet. Tegyük a pépet és a hüvelyt egy kis serpenyőbe.

Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel

Egy tálban keverjük össze a cukrot, a tojássárgáját, amíg a tojássárgája világosabb színű nem lesz.

A forró tejszínt lassan öntsük a cukros tojássárgára. Várjunk 1 percet, amíg a hab leülepszik.

Öntse hőálló tálalócsészékbe, amelyek bírják a sütő hőjét.

Tegyük a sütőbe a sütő aljára helyezett vizes edénnyel együtt (a víz biztosítja a párás környezetet).

Süssük 90 °C-on 25-30 percig, amíg a krém szélei stabilizálódnak (ez azt jelenti, hogy a krém megdermedt, de a közepe még remeg).

Amikor a Crème Brûlée elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a vízzel teli edényben kihűlni, amíg eléri a szobahőmérsékletet. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább két órára, amíg a kihűl.

Tálalás előtt minden adagot egyenletesen megszórunk barna cukorral. A cukrot konyhasárkánnyal karamellizálja. Azonnal tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

.

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el