Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 90 °C-ra.
Vágjuk fel a vaníliarudat, és távolítsuk el a pépet. Tegyük a pépet és a hüvelyt egy kis serpenyőbe.
Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel
Egy tálban keverjük össze a cukrot, a tojássárgáját, amíg a tojássárgája világosabb színű nem lesz.
A forró tejszínt lassan öntsük a cukros tojássárgára. Várjunk 1 percet, amíg a hab leülepszik.
Öntse hőálló tálalócsészékbe, amelyek bírják a sütő hőjét.
Tegyük a sütőbe a sütő aljára helyezett vizes edénnyel együtt (a víz biztosítja a párás környezetet).
Süssük 90 °C-on 25-30 percig, amíg a krém szélei stabilizálódnak (ez azt jelenti, hogy a krém megdermedt, de a közepe még remeg).
Amikor a Crème Brûlée
elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a vízzel teli edényben kihűlni, amíg eléri a szobahőmérsékletet. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább két órára, amíg a kihűl.
Tálalás előtt minden adagot egyenletesen megszórunk barna cukorral. A cukrot konyhasárkánnyal karamellizálja. Azonnal tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
.