A desszertek királynője! Vaníliás Crème Brûlée

2024.01.13

A Crème Brûlée világhírű és népszerű desszert, és joggal! A Crème Brûlée különlegessége, hogy otthon is könnyen elkészíthető. A természetes vanília nélkülözhetetlen összetevő, és a Vanillia Vida kiváló minőségű vaníliarúdjával a Crème Brûlée még finomabb és ízletesebb lesz, mint azt el tudná képzelni. Így hát minden további nélkül bemutatunk önnek egy fantasztikus receptet a házi Crème Brûlée-hez, amelyet felhasználhatsz, ha legközelebb vendégeket hív vacsorára. Jó szórakozást a kóstolásához!

Hozzávalók

A granitéhoz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 90 °C-ra.

Vágjuk fel a vaníliarudat, és távolítsuk el a pépet. Tegyük a pépet és a hüvelyt egy kis serpenyőbe.

Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel

Egy tálban keverjük össze a cukrot, a tojássárgáját, amíg a tojássárgája világosabb színű nem lesz.

A forró tejszínt lassan öntsük a cukros tojássárgára. Várjunk 1 percet, amíg a hab leülepszik.

Öntse hőálló tálalócsészékbe, amelyek bírják a sütő hőjét.

Tegyük a sütőbe a sütő aljára helyezett vizes edénnyel együtt (a víz biztosítja a párás környezetet).

Süssük 90 °C-on 25-30 percig, amíg a krém szélei stabilizálódnak (ez azt jelenti, hogy a krém megdermedt, de a közepe még remeg).

Amikor a Crème Brûlée elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a vízzel teli edényben kihűlni, amíg eléri a szobahőmérsékletet. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább két órára, amíg a kihűl.

Tálalás előtt minden adagot egyenletesen megszórunk barna cukorral. A cukrot konyhasárkánnyal karamellizálja. Azonnal tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

.

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Egyre közelebb és közelebb..... az együttlét, a megosztás és a meleg, meghitt pillanatok ideje: A karácsony! Ebben az elmélkedő időszakban megállhatunk egy pillanatra, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyüzsgését, és a lényegre koncentrálhatunk: embertársaink iránti szeretetre. Már alig várjuk, hogy nagyszerű illatok szálljanak a levegőben,...

Amikor beköszönt az ősz, és a levelek színes fényt kapnak, itt az ideje felkészülni a szezon kulináris csúcspontjára: a sütőtökre! Ez a hangulatos esték ideje, amikor a frissen készült ételek illata betölti a levegőt. És mi lehetne jobb egy krémes sütőtökös rizottónál? Ez az étel nemcsak melegséget és kényelmet hoz a konyhába, hanem a vendégeit is...

Az Alziari olívaolaj egyedülálló, és Dél-Franciaországból származik. Hidegen sajtolt, enyhe és kiegyensúlyozott ízű. Az olívaolaj nagyon jó minőségű, sós és édes ételekhez egyaránt használható. Ebben a cikkben mindent megtudhat az Alziari olívaolajról és arról, hogy miért olyan különleges.

Missy a Missy's Kitchenből nemrégiben ellátogatott a konyhánkba, és Rubennel közösen készített egy rendkívüli csirkés curryt. Készen állsz egy friss csavarra az ételedben? Missy calamansi krémmel készült receptje pont megfelelő lehet! A fűszeres curry klasszikus ízvilágát ötvözi a calamansi, egy Délkelet-Ázsiából származó egzotikus citrusféle...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el