Tányéron a tavasz: Tőkehal, zöld tönkölybúzával, homoktövissel és medvehagymával.

2023.04.06

Itt a tavasz, és új, finom ízeket hoz a tányérra. Ma egy szezonális receptet mutatunk be. Tőkehal zöld tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával. Íze kiadós, és igazi csemege minden tavaszi lakomához.

A tőkehal az étel fő összetevője.

A tavasz egy új tőkehalételt hoz nekünk, amely tele van finom összetevőkkel! A tőkehalat tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával kombináltuk, hogy egy egyedi ételt hozzunk létre, amely tavaszt hoz a tányérjára. Ezeknek az összetevőknek a kombinációja egy fűszeres és zamatos ételt hoz létre, amely el fogja gyönyörködtetni Önt.

Hozzávalók

Az ételhez 4 személyre

Elkészítés

0.

Zöldtönkölyt először leöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízzel hagyjuk megduzzadni, egy éjszakán át a hűtőben.

1.

Zöldtönkölyt az áztatóvízzel együtt megfőzzük. Így a főzési idő mindössze 10-15 perc.

2.

Forraljuk fel a homoktövis pürét egy kis lábasban. Ízesítsük egy kevés fehérborral és sóval. Ezután Blansírozzuk a zöldségeket.

A medvehagymás kéreghez

Forró serpenyőben kb. 100 g sós vajat barnára sütünk. Tegyük a pankót és a szárított hagymaleveleket egy tálba. Adjuk hozzá a barna vajat. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze az egészet.

3.

Tőkehal

A tőkehalat szárazra töröljük, és mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Melegítsük fel a sós vajat egy serpenyőben, és süssük meg a tőkehalat mindkét oldalát röviden. Tegyük egy tepsibe, és helyezzük rá a medvehagymás kéreget.

Tegyük a  halat a medvehagymás kéreggel a sütőben felső hőfokozatú grillsütővel, amíg barnára sül.

4.

Rendezze el az összes összetevőt együtt egy tányéron. Csepegtesse köré a homoktövis pürét. Díszítse  mikrozöldségekkel.

JÓ ÉTVÁGYAT!


Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el