Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.
Tányéron a tavasz: Tőkehal, zöld tönkölybúzával, homoktövissel és medvehagymával.
Itt a tavasz, és új, finom ízeket hoz a tányérra. Ma egy szezonális receptet mutatunk be. Tőkehal zöld tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával. Íze kiadós, és igazi csemege minden tavaszi lakomához.
A tőkehal az étel fő összetevője.
A tavasz egy új tőkehalételt hoz nekünk, amely tele van finom összetevőkkel! A tőkehalat tönkölybúzával, homoktövissel és vad fokhagymával kombináltuk, hogy egy egyedi ételt hozzunk létre, amely tavaszt hoz a tányérjára. Ezeknek az összetevőknek a kombinációja egy fűszeres és zamatos ételt hoz létre, amely el fogja gyönyörködtetni Önt.
Hozzávalók
Az ételhez 4 személyre
- 4 db Tőkehal filé, szálka & bőr nélkül
- 350 g Tönkölybúza, - Freekeh (Farik, Frikeh, Firik) - zöld, pörkölt, hengerelt durumbúza, 700 g
- 330 g Hömöktövis püré, - Püré / pép - Homoktövis, finom préselt 680 g
- Homoktövis bogyók, egészben, szárítva, - Homoktövis bogyók, egészben, szárítva, Gewürzgarten 60 g
- 140 g Sós vaj
- 60 g Medvehagyma levelek, szárítva, apróra vágva, - Medvehagyma levelek, szárítva, morzsolt, BIO 100 g
- 260 g Pankómorzsa
- Sóvirág, - NORDUR, Tengeri só pehely, Izland 250 g
- Bors fűszerkeverék, - Bors fűszerkeverék "Melange Noir", Altes Gewürzamt 80 g
- Tetszés szerinti színes zöldségek, pl. zöld spárga, brokkoli, mini kukorica.
Elkészítés
0.
Zöldtönkölyt először leöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízzel hagyjuk megduzzadni, egy éjszakán át a hűtőben.
1.
Zöldtönkölyt az áztatóvízzel együtt megfőzzük. Így a főzési idő mindössze 10-15 perc.
2.
Forraljuk fel a homoktövis pürét egy kis lábasban. Ízesítsük egy kevés fehérborral és sóval. Ezután Blansírozzuk a zöldségeket.
A medvehagymás kéreghez
Forró serpenyőben kb. 100 g sós vajat barnára sütünk. Tegyük a pankót és a szárított hagymaleveleket egy tálba. Adjuk hozzá a barna vajat. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze az egészet.
3.
Tőkehal
A tőkehalat szárazra töröljük, és mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Melegítsük fel a sós vajat egy serpenyőben, és süssük meg a tőkehalat mindkét oldalát röviden. Tegyük egy tepsibe, és helyezzük rá a medvehagymás kéreget.
Tegyük a halat a medvehagymás kéreggel a sütőben felső hőfokozatú grillsütővel, amíg barnára sül.
4.
Rendezze el az összes összetevőt együtt egy tányéron. Csepegtesse köré a homoktövis pürét. Díszítse mikrozöldségekkel.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Bolyhos, pufók élvezet SAINT HONORE
Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.
Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.