Microplane reszelők: Tökéletes minden konyhába 

2023.02.07

Ma egy olyan eszközről beszélünk, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat: a Microplane. A konyhai reszelőkről van szó. De nem lenne FOODCULINARY, ha nem a világ legjobb reszelőiről szólna: "Microplane".

A Microplane története: A faipari műhelytől a konyháig

Ez az eszköz, amely ma már minden jó konyhában megtalálható, egy garázsban, egy igazi műhelyben debütált.

Richard Grace, a Microplane cég alapítója pragmatikus. Szüksége volt egy reszelőre a famegmunkáláshoz. Abban az időben számítógépes és elektronikus alkatrészeket gyártott, amelyek közül néhányat a "fotómaratásnak" nevezett kezelésnek vetett alá. Ezt a módszert valójában fém alkatrészek alakítására használják anélkül, hogy mechanikai igénybevételnek tennék ki őket. A számítógép-alkatrészek gyártása során gyakran előfordultak sérülések, és az alapító valamikor a nagybani piacon vásárolt sebtapaszokat és kötszereket Amikor egy nap keresztezték egymást, a tények egyértelműek voltak: a férfinak szüksége volt egy reszelőre, és tudta, hogyan kell borotvaéles alkatrészeket készíteni a fémből. Megszületett a Microplane. A Microplane 1994 óta van a piacon - de kezdetben faipari eszközként.

Egy kanadai háziasszony - így szól a történet - a férje műhelyéből stibiztette a reszelőt. Elege volt az unalmas reszelőjéből, és szép narancshéjat akart anélkül, hogy teljesen összetörte volna a gyümölcsöt.

Nem kellett sok idő, hogy ez a kisajátítás elterjedjen. Elég volt néhány nagyszerű szakács, aki használta, és hirtelen egy teljesen más iparágból érkező kérések törtek be a céghez.

Miért tökéletesek a Microplane reszelők minden konyhába?

A Microplane reszelő tökéletes választás minden konyhába. Könnyűek, kompaktak, tartósak és könnyen kezelhetők. A Microplane reszelővel sokféleképpen készíthet különböző ételeket. Akár sajtot, akár csokoládét, burgonyát vagy sárgarépát reszelsz - könnyű! A Microplane reszelők másik előnye a tartósságuk. A reszelők robusztus rozsdamentes acélból készülnek, és rendkívül tartósak. Rendszeres használat esetén is több évig kitartanak. Ezzel időt és pénzt takaríthat meg, mivel nem kell folyamatosan új reszelőket vásárolnia. A finom, borotvaéles pengék csak a mosogatógépben tompulnak el, illetve akkor, ha túl nagy nyomást gyakorolnak rájuk a nagyon kemény összetevők, például a szerecsendió vagy a tonkabab. Más konyhai eszközökhöz képest kedvező ára van, ezért minden háztartás számára jó befektetés. Megfelelő gondozással és használattal sok éven át jó szolgálatot tesznek a háztartásban!

Ezen a részlegen kívül mindig vannak különleges kiadások különböző mintákkal és divatos színekkel, valamint egy sor egyéb kéziszerszám, amelyek közül néhány nagyobb méretű, mint például a gazdaságos hámozó, a négyélű reszelő és a fűszerőrlő.

Számtalan variáció létezik, V-síkok, speciális reszelők és még sok más. Az egyes termékek bemutatása meghaladná e cikk kereteit. A legjobb, ha vet egy pillantást a honlapunkra, és hagyja magát inspirálni.

www.foodculinary.hu 

Egy tipp a végén. Mivel a Microplane eredetileg egy reszelő, kiválóan teljesít, ha a szerszámot mozgatják - nem pedig a munkadarabot. Más szóval, ha megfogom a narancsot, és átmozgatom rajta a hámozót, még jobb eredményt kapok - az mi szemünkben és sok szakácskolléga szemében is, különösen a citrusfélék esetében.

Végezetül egy szó. Imádunk "kézműveskedni", mindenféle projekteket bütykölni nemcsak a konyhában, hanem a műhelyemben is. Nincs jobb érzés, mint amikor az adott célnak megfelelő, ésszerű eszközzel rendelkezünk. Különösen akkor, amikor az eszköz alig több mint pár ezer forintba kerül, és rengeteg bajtól kímél meg minket.


A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el