Céklás Rizottó

2021.09.14

Hihetetlenül finom, gyorsan tálalható és igazi szemet gyönyörködtető - ez a céklás rizottó recept nem hagy kívánnivalót maga után! Rendkívül krémes, aromás és ropogós, pácolt céklával kombinálva egy álom.

Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc.

A rizottó egy népszerű olaszországi rizsétel, amely szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Különösen azt szeretjük benne, hogy a rizottó annyira sokoldalúan felhasználható. A legkülönfélébb kombinációkat próbáltuk már ki. Ez a céklás rizottó az egyik kedvencünk. Receptünkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheti el ennek a klasszikus ételnek a tökéletes variációját.


Hozzávalók

Az ételhez 

Elkészítés

1.
Készítse el a zöldséglevest a fűszerpasztával, és forralja fel. Hámozza meg a hagymát, és vágja apró kockákra. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagymát. Tépkedjük le a kakukkfűleveleket, és adjuk hozzá. Amikor a hagyma áttetsző, hozzáadjuk a rizst, és 2 percig pároljuk.

2.

Öntse fel a fehérborral, és kevergetve párolja addig, amíg a bor majdnem el nem forr. Adjunk hozzá egy kanál zöldséglevest, és redukáljuk le. Ismételje ezt addig, amíg az összes alaplé fel nem forrt, és a rizsszemek al dente nem lesznek. Végül adjuk hozzá a céklalevet. Nagyon fontos: a folyamat során folyamatosan keverjük! 

3.
Ezután keverje bele a reszelt parmezánt és a vajat, hogy a rizs krémes és fényes legyen.

4.
A céklát kockákra vágjuk, és olívaolajjal és chardonnay ecettel pácoljuk. Sóval és borssal fűszerezzük. Rendezze a rizottó rizst egy tányérra, díszítse a céklakockákkal, néhány dióval és metélőhagymával, végül ízesítse sópehellyel és borssal.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el