Spagettini Homárral

2022.03.29

Gyors és egyszerű, kiemelkedő hatás.

Hozzávalók

Az ételhez 2 személyre

Elkészítés, 

1.
Főzzük a homárt sous-vide 48°C-on. Főzzük a tésztát al dente a csomagolás utasításai szerint, majd szűrjük le.

2.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Vágjon két gerezd fokhagymát finom csíkokra, és süsse aranybarnára. Adjuk hozzá a chilipelyhet, és néhány másodpercig pároljuk. A konyakkal öntsük fel, és redukáljuk. Adjuk hozzá a homármártást, forraljuk fel, fűszerezzük Melange Noirral és sóval, adjuk hozzá a spenótot, és hagyjuk, hogy kissé összeessen. Adjuk hozzá a tésztát, és kössük meg reszelt parmezánnal. Vegye le a tűzről, és jól keverje össze, amíg a szósz össze nem keveredik a tésztával.

3.
Olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a homárt és a tárkonyt, és a forró vajon süssük nagyon röviden minden oldalát, sózzuk. Ezáltal a homár hőmérsékletet és finom szerkezetet kap, de belülről mégis lédús és puha marad.

Rendezzük el a tésztát a felmelegített tányérokon, tegyük rá a homárt, és szórjuk meg egy kis parmezánnal.



JÓ ÉTVÁGYAT!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Szarvasgombáról álmod? Ezek a kulináris kincsek egy kis know-how-t igényelnek, különösen a tárolás tekintetében. De ne essen pánikba! Mi megkönnyítjük önnek, hogy frissen és ízletesen tartsa szarvasgombáit: Íme egy átfogó útmutató, amely segít a friss szarvasgombák lehető legjobb tárolásában.

Semmi sem testesíti meg jobban Párizst, mint a St Honoré-torta. Ha szereted a francia süteményeket (és ki nem?), akkor a St Honoré torta az egyik csúcspont. Kevés torta ér fel a krémes finomsággal és az egyedi esztétikával, amelynek neve Szent Honoré, a cukrászok védőszentje tiszteletére készült.

Gondolatok a szakácsművészet fejlődéséről és a Michelin Guide minősítésekről, amelyek hatása még mindig vitathatatlan. Ma azonban számos olyan tendencia van, amely éberséget igényel, mert bizonyos döntések mellett vagy ellen - mondjuk: Olyan hangsúlyok kitűzése, amelyeknek jó vagy kevésbé jó következményei lehetnek.

A természetes vanília nem csupán egy közönséges összetevő, hanem számos felejthetetlen desszert nélkülözhetetlen alkotóeleme. Gazdag és aromás jegyei különleges ízrobbanást kölcsönöznek minden ételnek, és világszerte elkápráztatják az ízlelőket. Az egyik ilyen desszert, amely az ízek és textúrák ízletes kombinációjával emberek millióit nyerte el,...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el