Spagettini Homárral

2022.03.29

Gyors és egyszerű, kiemelkedő hatás.

Hozzávalók

Az ételhez 2 személyre

Elkészítés, 

1.
Főzzük a homárt sous-vide 48°C-on. Főzzük a tésztát al dente a csomagolás utasításai szerint, majd szűrjük le.

2.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Vágjon két gerezd fokhagymát finom csíkokra, és süsse aranybarnára. Adjuk hozzá a chilipelyhet, és néhány másodpercig pároljuk. A konyakkal öntsük fel, és redukáljuk. Adjuk hozzá a homármártást, forraljuk fel, fűszerezzük Melange Noirral és sóval, adjuk hozzá a spenótot, és hagyjuk, hogy kissé összeessen. Adjuk hozzá a tésztát, és kössük meg reszelt parmezánnal. Vegye le a tűzről, és jól keverje össze, amíg a szósz össze nem keveredik a tésztával.

3.
Olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a homárt és a tárkonyt, és a forró vajon süssük nagyon röviden minden oldalát, sózzuk. Ezáltal a homár hőmérsékletet és finom szerkezetet kap, de belülről mégis lédús és puha marad.

Rendezzük el a tésztát a felmelegített tányérokon, tegyük rá a homárt, és szórjuk meg egy kis parmezánnal.



JÓ ÉTVÁGYAT!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Ma egy olyan eszközről beszélünk, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat: a Microplane. A konyhai reszelőkről van szó. De nem lenne FOODCULINARY, ha nem a világ legjobb reszelőiről szólna: "Microplane".

SHAKSHUKA

2023.01.09

A shakshuka az egyik legkedveltebb közel-keleti étel. Észak-Afrikából és Izraelből származik, és évszázadok óta számos kultúrában sokféleképpen készítik és tálalják.

JULMUST HAVE

2022.12.19

Az első alkalom Julmust: Egy történet Svédországból

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el