Az ŰR BÁR 2024-ben száll fel

2022.11.22

A Space Perspective nevű cég szeretné megkezdeni az első tesztrepüléseket az űrturistáknak szánt lebegő Neptun-kapszulával.

Repülés közben a légkörünk peremére, a legtöbb ember számára elérhetetlen cél. Mert az ilyen magasságokba való repülés rendkívül időigényes - és költséges. A brit PriestmanGoode tervezőcéggel együttműködve a "Space Perspective" most kifejlesztette a "Neptune" nevű repülő hajót, amellyel a sztratoszférába való utazás válik lehetővé.

A vállalat egy óriási léggömböt szeretne felemelni, amely alatt egy üvegezett kapszula lógna az utazók számára. Mintegy 30 000 kilométeres magasságban - ami kétszerese a repülőgépek maximális magasságának - az utasok nemcsak lélegzetelállító kilátásban részesülnek bolygónkról, hanem még a Föld görbületét is saját szemükkel láthatják. Az egész repülés hat órát vesz igénybe és 125 000 dollárba kerül. A léggömb a tervek szerint először 2024 végén emelkedik a levegőbe.

A vásárlók 125 000 euróért kényelmes, fekvő üléseken ülhetnek. Ilyen borsos árért az italok is benne vannak. Természetesen az utasoknak nem kellene WLAN nélkülözniük a Földtől ilyen messze. A hotspotnak köszönhetően még 32 kilométerrel a Föld felett is online maradnak. A Neptun utasai azonban nem tudnak lebegni, mint az űrhajósok. Egy nyomás alatt álló kapszula biztosítja, hogy a legénység az űrhajó talaján maradjon.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el